Зиг хайл, мутар фикърс! Четири години изминаха, откакто представихме целящия да привлече средства, необходими за завършването на филма, промо-тийзър на „Iron Sky: The Coming Race” – продължението на независимата, „crowdfunded“ фантастична пародия „Iron Sky” на Тимо Вуренсола, в която нацистите, които през 1945 г. са се оттеглили в тайна база на Луната, се завръщат на Земята, за да я завладеят.

През изминалото време (което се оказа с две години по-дълго от очакваното) се появиха доста тийзъри и промота на „Iron Sky: The Coming Race”, но заради разочарованието ни от първия филм и липсата на ентусиазъм по адрес на този, не сме ги отразявали. С появата на официален трейлър обаче отново се включваме с новина, тъй като знаем, че „Iron Sky” има своите фенове, а ако трябва да сме честни, част от нашия екип не си е научил урока от предния път и се надява този път забавлението да е качествено.

Действието на „Iron Sky: The Coming Race” се развива двадесет години след събитията от „Iron Sky”, а бившата нацистка база на Луната е последното убежище на човечеството. Земята е съсипана от ядрена война, но дълбоко под опустошената повърхност се крие мощ, която може да спаси хората… или да ги унищожи. Истината за произхода на човечеството ще бъде разкрита, когато отколешен враг повежда нашите герои на приключение в Кухата Земя. За да спасят човечеството, те трябва да победят древна раса променящи външността си рептили, както и тяхната армия динозаври…

Отново концептуално изглежда доста интересно и забавно, но едва ли поантата ще бъде по-качествена и ще си заслужава повече, отколкото тази в разочароващия, за съжаление,  първи филм. Между другото, едно от най-добрите неща в „Iron Sky” (реално това, което ни привлече към проекта извън любопитната и забавна концепция) беше работата с модели и миниатюри. Нещо, което откриваме на много малко места в този трейлър, предлагащ огромно количество лоши (подобаващо за жанра, но все пак кофти за гледане) компютърни ефекти.

Искрено се надяваме вие да се изкефите на „Iron Sky: The Coming Race”. Така да се каже, в случая ние може да не сме съвсем на борда, но се кефим на подобни проекти, смятаме, че има нужда от тях, и се надяваме да има повече такива. Един ден все ще се появи някой, който ще ни изпълни с кеф, ей до тука! В добавка ви предлагаме няколко от рекламите, които сме пропуснали (всички може да видите на YouTube канала на филма), както и два плаката. Вижте.

https://www.youtube.com/watch?v=OSHaVH9HhfI

iron-sky-poster-1-2018128 плакат

Режисьор на „Iron Sky: The Coming Race” е Тимо Вуренсола („Iron Sky“), който е и сценарист, наравно с Андреас Дрост и Далан Мусон. В ролите са Лара Роси, Владимир Бурлаков, Кит Дейл, Юлия Дитце, Стефани Пол, Том Грийн, Удо Кир и др.

Премиерата е 16 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Първият Iron Sky си го харесвам. Имаше добри попадения. Имаше и лоши такива.

    Сега, гледам, пак са вкарали актуална американска политика. Това дори и като пародия не ми работи. Ама никой не ме пита…

  2. Teндeнцията е тия филми да са значително по-тъпи от своите трейлъри.

  3. Първият филм беше фантастичен! Изключително прозорлив и истински!

  4. Ай, какво дъно!
    Ама казвайте ги тия неща по-рано. Не се бях гредосвал така отдавна…