жан-марк вале

Очевидно НВО са доволни от популярността, която завоюват сериалите, режисирани от Жан-Марк Вале, а и самият той вероятно чувства достатъчно голяма свобода и уважение към уменията си, за да продължи работата си по различни проекти с телевизията. „Големите малки лъжи” с Никол Кидман и Рийз Уидърспуун спечелиха награди „Еми” и „Златни глобуси”, „Отворени рани” с Ейми Адамс и Патриша Кларксън върви по стъпките му, а междувременно Вале се кани да режисира още един минисериал за НВО – „Gorilla And The Bird”, по едноименната книга с мемоари на Зак МакДермот.

Всъщност пълното заглавие на литературната творба е „Gorilla and the Bird: A Memoir of Madness and a Mother’s Love” и в нея става дума за майка, нейния син с биполярно разстройство и отношенията, които успяват да го спасят от саморазрушение. Ето какво гласи официалният синопсис на книгата, публикувана миналата година:

Зак МакДермот е 26-годишен обществен адвокат, който се събужда една сутрин с убеждението, че е сниман непрестанно, в стила на „Шоуто на Труман”, като част от кастинг за пилотен телевизионен епизод. Всеки минувач в представите му е актьор; всяка кола по магичен начин спира заради него; всичко, което вижда, е намек от „продуцента”, за да го вдъхнови за „изпълнението” на живота му. След един маниакален гуляйджийски набег в Манхатън Зак, който страда от биполярно разстройство, е арестуван на една от спирките на метрото и е приет в болница „Белвил”.

Така започва историята на Зак, обсебен от психозата, в отчаян опит да се измъкне от лапите й и да я победи. Той потегля от Ню Йорк към корените си в Канзас и към единствения човек, който би могъл да го спаси – неговата силна майка с голямо сърце, по прякор Птицата, чиято безрезервна любов се оказва най-важната светлина в мрачния свят на Зак…

За момента не е ясно дали Жан-Марк Вале ще режисира всички епизоди на поредицата, но със сигурност ще действа като изпълнителен продуцент и ще „даде тон” за реализирането й. Все още се очаква да бъдат избран актьорският екип на новата телевизионна авантюра, но е известно, че компанията на Чанинг Тейтъм Free Association се включва като копродуцент – следователно има вероятност за интерес и от страна на актьора. С интерес ще очакваме допълнителна информация и кастинг-ъпдейти по проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *