Първи трейлър на „Brexit” с Бенедикт Къмбърбач и Рори Къниър

от на 2018-12-17
 

Няма причина НВО да не следват актуалните тенденции и макар излизането на Великобритания от Европейския съюз да е съпроводено с много условности и разнообразни усложнения, реализирането на прословутия Brexit се очаква през пролетта. Няколко месеца по-рано на екран ще се появи историческо-биографичен филм, който ще хвърли нова светлина (или перспектива) към темата, а главната роля в „Brexit” вариацията на НВО е поверена на (вездесъщия) Бенедикт Къмбърбач.

Знайно е, че сме екстремни почитатели на работата на Къмбърбач като актьор, но в случая сме малко разколебани във „фенщината” си. Стремим се да не вадим сериозни заключения само от трейлър, ала образът, който Къмби изгражда, ни прилича на своеобразен „хибрид” между неговите превъплъщения в Джулиан Асанж и Алън Тюринг, колкото и странно да изглежда това. Не се съмняваме, че актьорът е вложил цялото си умение, за да оживее на екрана прочутият водач на кампанията „Vote Leave” Доминик Къмингс и ще ни бъде интересно да проследим подробности от сюжета – за това с какви средства е постигнат резултата, за използването на всякакви възможни преимущества, не-дотам-почтени политически ходове, расистки намеци и мощта на социалните медии…

В актьорския екип се включват още Рори Къниър – като Крейг Оливър, шефа на комуникациите на премиера Дейвид Камерън и водач на кампанията за оставане в Европейския съюз, Джон Хефърнън, Лиз Уайт, Кайл Солър. Режисьор на провокативната драма „Brexit” е Тоби Хейнс, който има опит с реализирането на епизоди на „Sherlock”, „Doctor Who”, „Jonathan Strange & Mr Norrell”, както и „U.S.S. Callister” от поредицата „Black Mirror”; сценарият е дело на Джеймс Греъм. Филмът е продукция на HBO Films, BBC Studios, Channel 4 и House Productions.

Премиерата на „Brexit” е на 19 януари 2019 година по НВО.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте