Трейлър и плакат на „Black Mirror: Bandersnatch“ на Дейвид Слейд

от на 2018-12-28
 

По Коледа стават чудеса! Ако не вярвате, ето две доказателства. Миналата година по това време Netflix пуснаха четвъртия сезон на страхотната фантастична поредица „Black Mirror“, а вчера изненадващо съобщиха (разпространявайки и първия трейлър), че днес ще бъде премиерата на „Black Mirror: Bandersnatch“. И не, това не е първият епизод на очаквания пети сезон, а съвсем отделен филм.

Всъщност „Bandersnatch“ е мистериозният „Black Mirror“ проект, покрай който имаше адски много слухове, включително и това, че ще бъде в стил „choose-your-own-adventure“ и зрителите сами ще избират как да се развие и завърши историята. Слухове, които се засилиха още повече вчера, когато стана ясно, че общата продължителност на финалния материал е пет часа, а филмът ще е с дължина 90 минути.

Режисьор на „Black Mirror: Bandersnatch“ е Дейвид Слейд („Hard Candy“), който режисира и „Metalhead“ епизода от миналия сезон. Действието се развива през 1984 г. и разказва за млад програмист, който е ангажиран за адаптирането на мащабен фентъзи роман във видео игра и скоро след като се изправя пред сериозни, натоварващи ума предизвикателства, започва да се съмнява в реалността…

Просто прекрасно. „Black Mirror“ е истината и просто нямаме търпение да гледаме „Bandersnatch“ и да си поиграем, ако наистина става дума за „choose-your-own-adventure“. Трейлърът представя филма като „event” и очакваме именно това. Така че „променяме съзнанието и живота си“ и очакваме „да ни продиктуват съдбата“.

И малко тривия (чрез SlashFilm) за финал: „Bandersnatch” е името на игра, присъстваща в епизода „Playtest“ от трети сезон, а освен това е истинска видео игра, разработена от Imagine Software през 1984, която никога не е пусната публично. Самата дума идва от „Алиса в Страната на чудесата“ на Луис Карол, която е една от емблематичните истории за размитите граници между фантазия и реалност.

плакат

Премиерата на „Black Mirror: Bandersnatch“ е днес, 28 декември, по Netflix.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Gojira
  2018-12-28 at 12:59

  Нямам търпение да го пуснем довечера.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-12-28 at 13:25

  Извънреден кеф :)

  Отговор

 • stealth
  2018-12-28 at 20:02

  Книга-игра? Филм-игра?
  Интересно, ще трябва да се види, ама не съм страшно ентусиазиран. Поне гъдел по носталгията пак ще има…

  Отговор

 • Поларис
  2018-12-30 at 05:57

  Ни мъ хайпна нещо.

  Отговор

 • Касабов
  2018-12-30 at 11:35

  готин беше, но нещо не ме изпълни както очаквах. гледах повечето развития на финала и ми се струват недоразвити. има доста по-голям потенциал интерактивното построяване на наратив. тук ми стои като демо.

  Отговор

Коментирайте