Първи трейлър на „Хълмът Уотършип” по Ричард Адамс

от на 2018-12-05
 

watership-down-20181206

Очаквахме с голям интерес подготвяната от BBC и Netflix предстояща екранизация на „Хълмът Уотършип“ („Watership Down“) на британския писател Ричард Адамс, въпреки че първоначалните сведения бяха, че тя няма да е изпълнена с толкова кръв и насилие, колкото романа (носител на доста награди, включително и медал „Карнеги“) и чудесната анимационна версия от 1978 г. Все пак интересната история и звездният състав от озвучаващи актьори на мини-сериала, включващ Бен КингслиДжеймс МакавойДжон БойегаНикълъс Холт, Оливия Колман, Джема Артертън и още много други, ни бяха достатъчен дразнител.

Впоследствие обаче дойдоха първите снимки на компютърно генерираните зайци и ентусиазмът ни спадна значително, а сега получаваме и първия трейлър, след който вече нямаме абсолютно никакво желание и намерение да си губим времето с този проект. Преди да си го причините, за контекст предлагаме официалния синопсис.

Действието на „Хълмът Уотършип“ се развива в идиличната провинция на южна Англия, а в центъра на историята са приключенията на група зайци, които събират целия си кураж, за да се противопоставят на началниците си и да потеглят на път, подгонени от видения за инвазията на хората, които ще разрушат дома им. Водени от двама сърцати младоци, зайците прекосяват долини и реки и се справят с редица препятствия, но нито едно от тях не е толкова опасно, колкото срещата им с привидно благоденстващата заешка колония, радваща се на изобилие от храна и защита от хищници и човеци. Когато най-сетне достигат до заветния Уотършип, те ще трябва да се изправят пред още няколко трудности, за да може най-накрая да заживеят мирно и щастливо…

Ох! Изглежда като видео към компютърна игра от средата на 90-те, а бюджетът е 25 млн. долара. Мозъкът ни се бунтува и ни е трудно да изгледаме дори този трейлър, какво остава за цял епизод. Адски сме разочаровани и това е всичко, което ще кажем. Ще трябва отзивите да са свръхположителни, за да се прежалим.

Режисьор на „Хълмът Уотършип“ („Watership Down“) е Ноъм Мъро („Умни хора“, „300: Възходът на една империя“), а сценарият е дело на Том Бидуел („My Mad Fat Diary“). В ролите освен споменатите Бен Кингсли, Джеймс Макавой, Джон Бойега, Никълъс Холт, Оливия Колман и Джема Артертън, ще чуем още Даниел Калуя, Питър Капалди, Тарън Еджъртън, Том Уилкинсън, Розамунд Пайк, Джема Чан, Макензи Крук, Рори Киниър и др.

Премиерата е на 22 декември по BBC.

коментари
 
Отговорете »

 
 • irationalism
  2018-12-06 at 11:56

  Оригиналната анимация е мега хардкор за времето си и има доста зловеща атмосфера. В тази нова възстановка отново виждаме как нивото на екскременти се повдига от тази Кино Сода Каустик – CGI технология хвърлена във водопроводните тръби на модерната анимация.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-12-09 at 20:12

  Не изглежда окей.

  Отговор

 • imenno
  2018-12-25 at 21:54

  Има и ани-сериал, 39 еп-а;
  https://www.youtube.com/watch?v=GWlGMrriaik
  Watership Down (2018/1978/1999-2001): side-by-side comparison

  Отговор

Коментирайте