Нивото на крийчърите и на ефектите е някъде от времето на Ван Хелзинг (2004)
Нивото на крийчърите и на ефектите е някъде от времето на Ван Хелзинг (2004)

Последно писахме за новия „Hellboy“ по повод първия постер, който беше наистина отличен. Но както казахме и тогава, това, че харесахме плаката и визията на самия Хелбой, изигран от Дейвид Харбър („Stranger Things“), не променя факта, че в този проект има доста неща, които ни притесняват (като например, сниман е у нас) и ще изчакаме да видим първия трейлър.

Е, той вече е тук (изтече малко по-раничко от обявения дебют) и на базата на видяното вече можем да започнем да градим някакви очаквания за визията и общия тон на филма. Преди това обаче, ето историята в две думи:

В „Hellboy“ Червеният е извикан в провинциална Англия, за да се справи с трима вилнеещи великани. Там той открива Кървавата кралица Нимуе – възкръснала древна магьосница, жадна да отмъсти за минали предателства. Изведнъж, хванат между свръхестественото и хората, Хелбой е настървен да спре Нимуе, без да предизвика края на света…

Изглежда… лошо! Точно затова не си позволихме да се радваме само на един плакат и на няколко снимки на Дейвид Харбър в образ. Гледаме този тъпкан с кофти CGI и плоски шегици стерилитет и просто не проумяваме защо не оставиха Гийермо дел Торо да си завърши трилогията, а ни предлагат подобно нещо. Лично ние изоставяме всякакви надежди за качествен развлекателен филм и коригираме очакванията си за нещо от класата на „РПУ „Оня свят“.

Както сте видели в трейлъра, освен Дейвид Харбър в останалите роли в „Hellboy“ влизат Иън Макшейн като осиновителя на Хелбой и основател на Бюрото за паранормални изследвания и защита професор Тревър Брутенхолм, Мила Йовович като средновековната магьосница Нимуе, наречена Кървавата кралица, Даниел Дей Ким като притежаващия свойството да се превръща в ягуар Бен Деймио, Саша Лейн като Алис Монахан, която придобива магични способности, след като е отвлечена от феи като дете, и Брийн Глийсън като магьосник на име Мерлин.

Вижте ги и на няколко официални снимки от филма, а веднага след това ще откриете и новия постер.

hellboy-20181220

HB_D10-2320.ARW
HB_D17-3635.ARW

HB_D11-2589.ARW

плакат

Режисьор на „Hellboy“ е Нийл Маршал („The Descent”, „Doomsday”, „Game of Thrones”), по сценарий на Андрю Косби, Кристофър Голдън и създателя на комикса Майк Миньола. В ролите са Дейвид Харбър, Иън Макшейн, Мила Йовович, Даниел Дей Ким, Саша Лейн, Брийн Глийсън и др.

Премиерата на филма е на 19 април 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 Comments

  1. Пак едни и същи декори от Бояна, особено сградата с колоните е същата от първата престрелка в “London has Fallen”. Изглежда евтино и инфантилно по лошия начин, кога ще се заснеме качествен чужд филм у нас – никогда!!!

    1. Ама чужденците не са го виждали 🙂 За тях ще е интересно

  2. Неам проблеми с ефектите, хумора ме притеснява.
    Ясно е , че ще се гледа, ама какво усещане ще донесе е спорно…….

  3. Абсолютно съгласен съм с Дринов! Значи Миньола и компания не щяха да дадат 120 мил-ки на Дел Торо, за да си завърши чудесната трилогия, и вместо това предпочетоха да дадат горе-долу същата сума за петоразряден, евтин CGI crap fest??? Сериозно??? И докога Холивуд ще се опитват да ни бутат в очите концепцията, че евтини ефекти съчетани с идиотски английски хумор са нужната съставка за успешен блокбъстър? Толкова много хейт предизвиква тоя трейлър, че чак е тъжно … същата работа като с Хищникът – ще влизам с нежелание в киното и ще се моля за среднящина поне …

    1. Недей влиза в киното за това, сериозно :). Щеше да е готино наистина Дел Торо, да удари някакъв завършек с трети филм :(. За щастие/за компенсация човекът израсна (и надрасна себе си) толкова много, и съвсем заслужено направи грандиозен филм, който съвсем лесно се окачествява като шедьовър и най-добрият в кариерата му (досега).

    2. Така е, прав си. Просто мразя недовършени неща и всеки път като гледам „Златната армия“ и в момента, в който свърши копнея да видя завършека на историята. Вбесявам се от факта, че живеем в златната ера на филми по комикси и студиото го е страх да даде малко повече пари, за да направи нещата както трябва. Както и да е – наистина може и да го пропусна на големия екран … ще видим.

    3. Не ми се рови из интервюта, но в Wikipedia, по думите на Дел Торо, бюджетът е трябвало да бъде около 120. Виж, като прибавиш и 20-30мил. за PR стават 150 вече. Интересно ми е колко е бюджета на тоя боклук, който сега се опитват да пробутат…

    4. Обикновено ако един филм има 100-150 млн. долара бюджет, за маркетинг се харчат поне 100 млн. допълнително.

    5. Ако това е така, то тежко му на новия Робин Худ, който е с бюджет 100млн, а е направил само 73 до момента. Вземи тая загуба ?

    6. Ако ще 250 да им искаше, трябваше да му ги дадат :P. Костюмчетата са чукнали сметките и са стигнали до изводът, че няма да има възвръщаемост.

      🙁
      https://www.youtube.com/watch?v=1ysLGGQzQao

    7. Абсолютно съгласен, но те са ги чукнали тия сметки през 2010-та след излизането на „Златната армия“. От тогава до днес изминаха 7-8 години и е очеизвадно колко мангизи правят филмите по комикси. Нямам идея как им е хрумнало, че такъв проект ще е провал с Дел Торо начело на екипа…. Както и да е – спирам да мрънкам по темата и се моля новия филм да е поне приемлив.

    8. Бая е зле работата, но реално Миньола, няма особено голяма роля в продукциите, той си продава лиценза на студията и от там те се оправят. Ако му дадат да направи една разходка на снимачната площадка, кафе и сандвич- е просто от добра воля на студиото 😀 Най-вероятно и той самият не е доволен от резултата, ама не върви да каже, не го гледайте, при положение, че най-вероятно взима процент от приходите. Поне комиксите му са супер, и каквото си е зависило от него е там в най-чиста форма. Жалко за проекта, но Спайдър-мен осраха, та Хелбой ли няма. Рибуут след 5 години и дано се получи по-добре.

  4. Представете си, че живеете в 80-те години и филмът ще ви допадне

  5. И аз, като фен на поредицата съм силно обезпокоен от видяното в трейлъра.