Нов, нецензуриран трейлър на „Piercing” на Ник Пеш с Миа Вашиковска и Кристофър Абът

от на 2018-12-20
 

Невинаги култовите книги водят до култови екранизации, но и на това ставаме свидетели от време не време. Няма какво да си кривим душите – определено се надяваме случаят да е такъв с „Piercing” на Ник Пеш, новините покрай който отразяваме от самия зародиш на идеята.  За тези, до чиито уши все още не е стигнала вестта – филмът е по мотиви от романа на Рю Мураками и разказва за Рийд (Кристофър Абът) – семеен мъж със склонност към насилие, която обаче все още не е проявил. За да не посегне на най-близките си, той решава да убие непозната и след това да продължи живота си като нормален човек. Това, което не подозира обаче е, че планираната жертва Джаки (Миа Вашиковска) – елитна жрица на любовта, ще се окаже със свой собствен план в извратената ситуация.

Още от предишната реклама стана ясна сюрреалистично-агресивната посока, в която ще се завърти действието, но в новия нецензуриран трейлър нещата наистина загрубяват. Вижте го:

Говорещо бебе, секс в костюми от латекс и много наранена плът са само част от WTF елементите, които правят трейлъра на  „Piercing едновременно отвратителен, забавен и интригуващ. Въпреки кръвта и обещанието за мъчителна смърт, от видяното лъха на първокласно чувство за хумор. Това размива очертанията на жанра, а когато изпитваме затруднения да го определим, имаме добра предпоставка ако не за невероятно качество, то поне за интересно съдържание.

До този момент бруталността, на която са способни Рийд и Джаки, беше по-скоро загатната, а тук наистина придобиваме ясна представа за кръвожадните им апетити. Динамиката в отношенията се сменя многократно и не е съвсем очевидно „кой кого“, но като че ли везните се накланят в ползва на дамата. Объркването относно това какво наистина се случва и какво е плод на халюцинации, сънуване или чиста лудост е пълно и няма как да не заподозрем, че краят ще бъде меко казано изненадващ или поне това ще бъде търсеният ефект.

Отново – режисьор на „Piercing” е Ник Пеш, а поддържащите роли са поверени на Лайа Коста, Марин Айрлънд, Мария Дизия, Дакота Лустик, Оливия Бонд и Уендел Пиърс.

Премиерата е на 1 февруари 2019.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте