Гийермо дел Торо ще продуцира англоезичен римейк на хоръра „Terrified”

от на 2018-12-24
 

terrfied-20181224

Помните, че съвсем наскоро предадохме обобщаващите twееt-ове на Гийермо дел Торо по повод нереализираните му проекти. Но докато продължаваме да се надяваме, че в момента той работи по „Pinocchio” за Netflix, все пак не забравяме и факта, че има договореност между режисьора и Fox Searchlight за създаване на още филми, особено след успеха на „Формата на водата”. Според Deadline е много вероятно един от първите проекти, които ще бъдат подготвени в този контекст, да се окаже римейк на аржентинския филм „Terrified”, показан премиерно в програмата на четири южноамерикански фестивала в последните месеци на 2017 година.

Написан и режисиран от Деймиън Руня, филмът се радва на известен успех, като на престижния фестивал в Мар дел Плата е номиниран за най-добър филм в конкурса за аржентински творби, на фестивала Montevideo Fantástico в края на 2017 печели наградата за най-добър филм, а в конкурса за хоръри на Austin Fantastic Fest „Terrified” е удостоен също с приза за най-добър филм. Идеята на подготвяния римейк е Дел Торо да влезе в ролята на продуцент, а авторът на оригинала да се ангажира и с англоезичната версия на историята, като за сценарист е цанен Саша Джерваси. Непосредствено след официалния синопсис на „Terrified” може да видите трейлъра на аржентинския филм:

На една обикновена уличка в предградията на Буенос Айрес внезапно започват да се чуват гласове от кухненските мивки, тела започват да левитират, злото очевидно е съвсем наблизо. Една докторка и нейният колега, бивше ченге, влизат в борба със злите духове и трябва да разгадаят тайната на този кошмар в махалата… „Terrified” на Деймиън Руня трябва да бъде гледан – това е един от най-страховитите филми на 2018 година…

За момента няма определена премиерна дата за англоезичната версия на „Terrified”, работата по който все пак трябва да започне, за да има по-сериозна конкретика. А след като е „забъркано” името на Гийермо дел Торо, при това в хорър-проект – бъдете сигурни, че ще го държим под око… за нови ъпдейти.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте