С ударна звездна порция стартира чисто новата поредица от епизоди на филмовия пътуващ влог на журналистката Стаси Айви от Лос Анджелис и Торонто. Всяка седмица в Cinema Confidential ще видим по две срещи с актьори, режисьори, продуценти – хора, постигнали мечтите си в най-трудния бизнес на света, намерили мястото си в Холивуд и които изкарват парите си, работейки това, което искат.

Първият, който застава пред камерата на Айви и фотографа Диляна Флорентин е Андре Холанд. Познаваме американския актьор от филми като „Селма”, носителя на „Оскар” – „Moonlight”, „Гънка във времето”, както и ТВ продукции като „American Horror Story” и „Касъл Рок”. За втори път работи с режисьора Стивън Содербърг в предстоящата спортна драма „High Flying Bird”. A eдно от последните му превъплъщения е и в ролята на Отело на сцената на Shakespeare Globe Theatre в Лондон, където прекарва няколко месеца това лято. Актьорът разказва как семейството му приема успехите му, както и как екипът на „Moonlight” на прословутото объркване на победителя на наградите „Оскар” преди две години:

Беше невероятна вечер! Спомням си момента, когато обявиха, че „La La Land” е победител и ние се зарадвахме, бяхме опознали и техния екип, докато пътувахме по интервюта заедно. И когато стана ясно, че е грешка, всички бяхме в абсолютен шок, който продължи цялата вечер и седмици след това. Лично аз осъзнах на доста по-късен етап какво се беше случило. Беше просто невероятно.

Вижте какво още споделя Андре Холанд:

Дама е другата героиня тази седмица и то от снимачната площадка на успешния сериал „Криминалните случаи на Мърдок” в Торонто. Хелейн Джой е австралийска актриса, която от 12 години е в образа на канадката д-р Джулия Огден. Преди повече от 15 години, след няколко по-малки роли в австралийски продукции, 24-годишната тогава Джой се мести с половинката си във Ванкувър и започва да работи там. След поредица от образи, актрисата се запознава с Морийн Дженингс, която е създател на сериала „Криминалните случаи на Мърдок” и много харесва Хелейн за главната женска роля на д-р Джулия Огден, която е дясната ръка на детектив Уилям Мърдок като патолог в моргата и избранницата на сърцето му. Действието на сериала се развива в края на 19-ти век в Торонто и във всеки епизод, Мърдок и екипът му имат случай за разплитане. Любовта на двамата главни герои обаче също не е толкова лесна като история, защото те непрекъснато имат изпитания да стигнат един до друг и наистина да бъдат заедно.

Днес за феновете на сериала 39-годишната актриса дотолкова се е сляла с образа си, че за тях тя е Джулия Огден – модерна, умна, красива жена, чийто интерес към науката не стихва. Както и към детектив Мърдок!

Сценаристите свършиха страхотна работа да я направят такава, тъй като по онова време е било истинска рядкост. Но пък от друга страна ако погледнеш назад във времето, тези жени наистина са съществували! Имало е такива, които са правели толкова неща, които не са се очаквали от женските роли по онова време. И с различни характеристики, успяхме да моделираме една героиня от всички тях. Това е много забавно, според мен.

Криминалните случаи на Мърдок” се излъчват у нас по канал Epic Drama, част от семейството на Viasat World, а другата седмица ще се запознаем отблизо и с екранния партньор на Хелейн – актьора Яник Бисон.

Вижте цялото интервю с Хелейн Джой:

Следете Cinema Confidential на официалния сайтYouTubeFacebook и Instagram.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *