Отдавна сме спрели да си задаваме наистина въпроса „Кому е нужно това?” – използваме го в риторичния му вариант. И както си недоумявахме по адрес на „нюансите на сивото”, така продуцентите му си направиха трите части и си прибраха приходите от „загорелите” домакини, на които им се е приискало не само (тайно/явно) да си прочетат романите, но и нагледно да им покажат като как точно се случва този ми ти секс.

Сега очевидно идва ред на подрастващите. И тъй като в живота на всеки някога се случва онзи заветен „първи път”, авторката на романа „AfterАнна Тод е решила да разкаже подробности + какво става след това. А Aviron Pictures са решили, че могат да изкарат кинти от това „просветителско” начинание – и са направили филм. Вижте трейлъра.

Нали се сещате как сега Джейми Дорнан се опитва да поеме всякакви задачи, в най-различни жанрове, само и само да докаже, че всъщност го бива за актьор, пък и Дакота Джонсън я очакваме в „Суспирия”, ако може да „изчисти” името си от участието в „сивата” сага по романите на Е. Л. Джеймс. Подозираме, че подобна съдба ги очаква и младите Жозефин Лангфорд и Хиро Файнс Тифин (племенник на Рейф и Джоузеф Файнс, може би го помните и като 11-годишния Том Ридъл от поредицата за Хари Потър), само че докато се осъзнаят, най-вероятно ще ги „обвържат” с договори да продължат на кино своеобразния сериал, която продуктивната авторка е изпонаписала – първо в сайт онлайн, а след това и в принт-вариант.

Ако и вие за първи път чувате за тази купчина бестселъри, както и ние, то просто за информация ще споменем, че иде реч за десет (10) книги, написани в рамките на четири години, а „Cosmopolitan” твърди, че Тод е „най-големия литературен феномен на своето поколение”: в социалната платформа за споделяне на разкази Wattpad, „After” излиза като поредица през 2013 година и се чете над милиард и 500 хиляди пъти, а след като излиза и в книжен вариант през 2014, продава от раз 15 милиона копия и е преведена на 30 езика. Мда…

От трейлъра става ясно всичко – по-затворена от съучениците си девойка попада на „тъмен, висок непознат” и той отваря нейния свят за нови тайни и наслади. И тя започва да се чуди какво всъщност знае за себе си и какво (по дяволите!) иска от живота си… Сценарият е на Сюзан МакМартин, режисьор е Джени Гейдж. Никой още не може да предвиди до каква степен ще се развие този „нов” феномен, пренесен на кино, но за момента се възлагат големи надежди на ордите тийнейджърки – най-малкото тези милиони, които са прочели книгата на Анна Тод.

плакат

Премиерата на „After” на голям екран е на 12 април 2019. И приемаме залози колко бързо ще бъде забравен (но вероятно не и преди да направят поне още две части…).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 Comments

  1. Просто потрес. И 50 ст. не бих дала за това, да не говорим за 2 часа изгубено време.

    1. Аз не бих дал и 1 ст. намерена на улицата…

  2. Не ми е зор за поредицата, ни за авторката, пък по-малко и за филма. Обаче можеше по-добре да се запознаете с информацията касаеща поредицата. Книгите са пет на брой, а не десет.
    И щом са се харесали толкова, к’во толкова? Има толкова поредици, които не биват завършвани с преводите си и ще си останат така сигурно докато съм жива ама какво да се прави – животът е несправедлив. Ама пък тийнейджърките явно четат, което пак е плюс. Някой се е сетил как да ги накара да вземат хартиеното копие през уикенда и да седнат и да почетат. Да видят как се съставят прости и сложни изречения, какво е словосъчетание – не, че биха могли да ги назоват ако бъдат попитани, но важното е, че са седнали и там колко милиарди казахте, толкова повече са чети нещо, от колкото преди да излязат книгите.
    Аз, ще си остана да си чета другите жанрове, пък то има кой да търси любовта по кориците.
    Както е казано – Хората обичат да четат за неща, които желаят най-много, но с които имат най-малко опит.

    1. Аз съм „всеядна“. Чета всичко, което ми харесва. Заедно със сериозните книги, чета и романтични. Но това не е доказателство, че описаното в тях, ми липсва в живота. Това е доста ограничено мнение.

    2. Благодаря.Отдавна не бях чела толкова интелигентен коментар.?

    1. Кото е порно негледай на други може пък и да им харесва 😁

  3. Ами да ви кажа нищо пошло и „порно“ не видях. Един добре направен тийнейджърски филм, който показва какво се случва в главите им. През какви размисли и страсти минават. Приятен филм, но много малко общо с книгите. А книгите наистина са чудесни. Сигурна съм, че не сте прочели и страница от тях, преди да напишете мнението си.

    1. Филмът е направен по първата книга.

  4. Изключително лош сценарий по книга. Освен имената, почти нищо общо няма с книгата. Пълна боза филм. Съжалявам, че загубих 2 часа. Повече от ужасен

  5. Хубаво е преди да се правят коментари по книгата, същата да се прочете. А по отношение на филма – има какво да се желае. Актьорите са добре подбрани, но мисля, че има още да се изграждат образите на героите. Но да не забравяме, че времето на филма е ограничено и трябва да се съобразяват с това.

  6. как може фа критикувате филма без дори да сте го гледали ? аман от разбирачи пурво направи филм какъвто и да е и токава критикувай . аз лично изгледах филма и не е никакво ,, порно “ не знам как го решихте само с гледане на трейлър не ми е ясно ама всеки смнението си

  7. Май, въобще не сте гледали филма или може би сте го пречупили през собствения си мироглед и не сте разбрали какво е посланието на автора, сценаристите, режисьорите и т. н.

  8. Не разбирам от сюжети сценарии сцении и много дриги неща… обаче филма е уникален за този който няма тесногръдоско мислене за този който знае какво иска за този който знае какво е усещането да си влюбен и До някъде е романтик.
    Тези които казват че е боза не струвал и стотинка ще им кажа само че има трейлър и подробно описание да се интересуват преди да го гледат .
    На мен филма ми харесва много даже и си поръчах всичките романи

  9. На който нему харесва да не гледа, небихте дали и една стотинка но си губите времето да четете статите за After 🤣 На мен много ми харясва и нямам търпение за втора част!

  10. Въпрос на вкус. Харесвам книгите от поредицата 50 нюанса, както и книгите „След“. Нормално, че филмите ще бъдат малко претупани, една книга не може да се сравни с филма, никога. Но на който не му харесва да не гледа, на мен ми харесаха, има доста по – големи „бози“, които ги водят хит филми…