Не открихме до момента да сме се поддавали на слуховете, че Ридли Скот има желанието да се завръща в древния Рим. От години се говори за идеята за продължение на обичания и награждаван „Гладиатор”, а сега явно нещата са се развили дотам, че ветеранът придвижва напред проекта и се надява да го режисира. Сюжетът ще проследи Луций, племенник на Комод (героя на Хоакин Финикс), и още персонажи, които ще обрисуват за новите поколения уникалното завръщане в епохата на гладиаторските битки.

Deadline добавя още детайли към персонажа на младия римлянин, който ще бъде един от основните герои в подготвяната история – „той е синът на Луцила (Кони Нилсен) и подлия наследник на римския владетел Марк Аврелий, който убива баща си, поема управлението и се оказва на гладиаторската арена с Максимий (Ръсел Кроу), който – макар и смъртно ранен – ранява императора, преди да потъне в отвъдното, където ще бъде отново заедно със своята любима съпруга и сина си, посечени без време.” Явно ще имаме шанс да проследим какво се се случва след това с подмолната невестулка Луций.

Идеята за „Гладиатор 2” минава през няколко различни варианта – по едно време магичният, уникален музикант (и сценарист) Ник Кейв е бил написал луда и доста провокативна версия на историята, в която Максимий отива до ада и се връща обратно, като се разправя по пътя си с различни богове и паранормални сили. Кейв уточнява, че „той отива в ада, изпратен от боговете, които умират в рая, защото на Земята се е появил един, който нарича себе си Христос, и набира все по-сериозна популярност. След като се връща, боговете го изпращат отново на Земята, за да убие Христос и последователите му, но най-ревностният сред тях е синът му и така боговете изиграват Максимий да убие собствения си син. Гладиаторът се превръща във вечния воин, а сюжетът свършва с 20-минутна сцена, в която са преплетени всички войни в историята на човечеството, чак до Виетнам и съвремието ни.”

Ние сме съгласни, че това е прекрасна, изпълнена с метафори и стойност идея, но и сме наясно (с прискърбие), че консервативните умове в Холивуд никога не биха я прегърнали, нито реализирали. Вместо това вероятно ще се фокусират върху първоначалната идея на DreamWorks да пресъздадат еволюцията през годините в древен Рим, като основен персонаж ще бъде Луций. А след като DreamWorks вече са вън от уравнението, проектът се движи от Paramount, като е възможно с финансиране да се намеси и Universal и няма да се учудим, ако тепърва чуем допълнителни детайли за промяна на концепцията за бъдещия разказ. Също така не е ясно кога точно Ридли Скот планира да се заеме с „Гладиатор 2”, тъй като има няколко проекта, които движи в момента, включително и поредицата на TNT „Raised By Wolves”. Ще направим всичко възможно да бъдете информирани своевременно при промяна на „статута” на проекта.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

  1. Гладиатор 2 ми звучи също толкова тъпо и безмислено както Потъник 2!

  2. Дедо Ридли не можа ли да си завърши трилогията за Дейвид и Пришълеца и да рап-не историята, вместо да се занимава с такива глупави проекти??? То бива бива тъпотия и алчност, ама чак толкова…. Нищо свято не остана за Холивуд…

    1. Е то щото Прометей не беше глупав :(. Така и не си направих „труда“ за 2-ката. Иначе Ридли въпреки страхотните си режисьорски качества, просто крета от доста време, може бе е старост знам ли. Опитва се да остане релевантен, ама все не случва много на добри истории/сценаристи.

      О, да Гладиатор 2 звучи страхотно, не :D.

    2. Жалко, че не ти е харесал. Гледай Covenant и може да си промениш мнението за Прометей. А може и да остане същото. Тия филми определено не са за всеки 😀

    3. Ъъм… Covenant беше по-малоумен и от Прометей

  3. Да гледах ГЛАДИАТОР на кино и малко ме хвана яд, по отношение на наистина най-великия такъв- СПАРТАК.
    Твърде надценен филм. Добър 1 час и после глупости.
    След 300 този стил премина в ново ниво и антики, като гладиатор са скучни и нелепи. Дори сериала СПАРТАК /макар и не автентичен от историческа гледна точка/ ме изкърти с пъти повече от жалките опити на максимус.
    Дано поработят повече, защото летвата е вдигната високо.

    1. Първо се научи да пишеш смислено! После изгледай Гладиатор още веднъж! Много си малък да даваш безпочвена критика на лента от ранга на Гладиатор!

  4. 1. Гладиатор
    2. Смело сърце
    3. Последният самурай
    4. Жега…
    Така започва моята домашна блу-рей колекция. Гладиатор, откакто е излязъл- не е детрониран от първото място.

    1. Александър!?! Гладиатор ми е любим но баталните сцени (както и на Смело сърце) след едно две гледания са дразнещи.

  5. Какво да кажа такива филми вече не се правят просто ВЕЛИК!
    Музиката му е невероятна личи си класата на Ханс Цимер.