Щатските разпространители на „Stan & Ollie” Sony Pictures Classics най-сетне представиха нов трейлър на дълго чакания биографичен филм, който се фокусира върху дните след най-големия възход на прочутия комедиен дует Стан Лорел и Оливър Харди – времето на тяхното турне във Великобритания и Ирландия. Не можем да си представим по-подходящ кастинг – Стив Куган и Джон К. Райли са успели буквално да се превърнат в легендарните Лорел и Харди и тъй като имаме доверие на критичната британска преса, сме сигурни, че филмът представлява едно трогателно и увлекателно завръщане в миналото, а срещата с него е задължителна за всички уважаващи себе си киномани.

Представен на Британския филмов фестивал през октомври – с гала-премиера на официалното закриване, „Stan & Ollie” получи впечатляващи отзиви и бурни овации – възстановката на епохата е поразителна, образите на двамата комедийни виртуози от зората на киното са страхотни, а специалното отношение и любовта, които създателите на филма са вложили в него от самото начало на развитие на идеята, си личат от всеки кадър на трейлърите, с които сме запознати до момента. Както вече сме споделяли, Стив Куган и Джон К. Райли пресъздават един нагледен урок по история на киното! Неслучайно героите им са сред епохалните образи на комедията – във филмографията им има 32 късометражни филма от немия период на киното, 40 късометражни филма след „откриването“ на звука, както и 23 пълнометражни филма. Бихме припомнили отново официалния синопсис на филма:

Stan & Ollie” е разказ за турнето, което двамата прочути актьори предприемат из Великобритания и Ирландия през 1953 година. Оказва се, че годините вече им тежат, златното време на крале на комедията в Холивуд е отминало безвъзвратно, а бъдещето пред тях е повече от несигурно. Въпреки напрежението от напрегнатия график и с подкрепата на съпругите си Люсил (Шърли Хендерсън) и Ида (Нина Арианда) – забележителен допълнителен дует в живота!, отдадеността на двамата професионалисти към представленията, както и привързаността им един към друг им дават сили да продължават смело напред – и те завоюват сърцата на благодарната, влюбена в шоуто им публика. Която се оказва разочароващо малобройна на това британско турне… При все това очарованието и красотата на техните изпълнения се отразяват в смеха на зрителите, а комедийните виртуози успяват да открият стотици нови и стари свои почитатели…

От кадрите, а и от отзивите на критиците във Великобритания става ясно, че Стив Куган („Philomena”, „Alan Partridge”) и Джон К. Райли („We Need to Talk About Kevin”, „Step Brothers”) са постигнали съвършенство с образите на американските майстори на смеха. Във филма участват още Шърли Хендерсън, Нина Арианда, Дани Хюстън, Руфъс Джоунс и др.

stan_and_ollie_ver3_xlg stan_and_ollie_ver2_xlg

Режисьор на „Stan & Ollie” е Джон С. Беърд („Filth“), а историята е дело на номинирания за „Оскар” сценарист на „Philomena” – Джеф Поуп. По филма са работили BBC Films, заедно с Fable Pictures и Sonesta Films.

Stan & Ollie” ще бъде пуснат на екран в избрани киносалони на Ню Йорк и Лос Анджелис на 28 декември 2018 година

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Още в предният трейлър бях впечатлен от Райли, но сега мисля смело да заложа на Оскар за него :). Номинацията поне е гарантирана (ха, дано).

  2. Страхотни са и двамата – съвършен каст и перфектно влизане в ролите (ето така се прави, а не като прехваления косплей путьо Рами Малек). Като дългогодишен фен на Лоръл и Харди, с нетърпение чакам филма 🙂