Първи трейлър и плакат на „Piercing” на Ник Пеш с Миа Вашиковска и Кристофър Абът

от на 2018-11-22
 

Приисквал ли ви се е скоро трилър с елементи на хорър? Е, извадихте късмет! 28-годишният американски режисьор Никълъс Пеш има нещо за вас. Две години след успешния си дебют „The Eyes of My Mother”, талантливият нюйоркчанин е готов с новия си филм, даващ сериозна заявка да се позабавлява с нервната ви система. „Piercing” е заснет по мотиви от японския роман със същото име от 1994 г. на Руй Маруками и имаше своята премиера на фестивала в Сънданс.

Piercing” разказва за Рийд (Кристофър Абът), който заминава в командировка. Той целува съпругата и невръстния си син за довиждане, но в куфара си, пълен с дрехи, е приготвил и комплект за убиване. Всичко е планирано в детайли: регистрира се в хотел и убива нищо неподозираща жертва. Само така ще се отърве от извратените си импулси и ще продължи да бъде добър съпруг и баща. Но Рийд получава повече отколкото е очаквал с Джаки (Миа Вашиковска) – съблазнителна проститутка, която пристига в стаята му. Първо двамата се отпускат и се отдават на настроението, но след като има неочаквано прекъсване балансът в контрола между двамата се накланя ту в едната, ту в другата посока. Той халюцинира ли? Кой с кого си играе? Нощта ще се превърне в трескав кошмар и Рийд и Джаки ще подпечатат връзката си с кръв.

След като видяхме няколко обещаващи снимки от филма в началото на годината, сега, най-накрая, е ред и на първия трейлър.

Въпреки няколкото доста сериозни спойлъра, трейлъра ни харесва и по всичко изглежда, че „Piercing” ще има с какво да развълнува почитателите на независимото кино. Камерният сетинг и доказаните възможности на Вашиковска и Абът дават заявка за дълбоко психологическо изследване на забранените желания и ужасяващите последици, до които води отдаването на тях. Насилието и жестокостта обаче, макар и сравнително леко загатнати с избора на кадри, има вероятност да са прекалени и се надяваме Пеш да не цели само да шокира, било то и със стил. Ярките цветове на плаката (и преобладаващото жълто) силно напомнят Тарантино, което само по себе си е отговорна стъпка и вдига очакванията една идея по-високо.

Вижте и един постер.

плакат

В „Piercing” ще видим още Лайа Коста, Марин Айрлънд, Мария Дизия и Уендел Пиърс. Премиерата ще бъде на 1 февруари 2019.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте