Тилда Суинтън се присъединява към неозаглавения мюзикъл на Уес Андерсън

от на 2018-11-23
 
тилда суинтън и уес андерсън

Тилда Суинтън и Уес Андерсън

Едва ли някога ще се наситим на Уес Андерсън. Преди броени дни отново гледахме „Островът на кучетата” на Киномания и това единствено засили желанието ни за ново творение от ексцентричния режисьор, чийто еклектичен стил е разпознаваем и със затворени очи, но в същото време всеки негов филм е посвоему необикновен и единствен по рода си. И сега след stop-motion анимация в Япония, той предстои да раздвижи сцената с мюзикъл във Франция.

За все още неозаглавения филм писахме преди няколко месеца, но сега се появява нова информация около актьорския екип. Тилда Суинтън е друго лице от света на киното, чието участие превръща зрителя в своего рода зомби, отброяващо оставащите дни до конкретната премиера. Суинтън взе участие и в „Островът на кучетата”, където озвучаваше един от героите. Видяхме я също и в „Гранд хотел „Будапеща” и „Царството на пълнолунието“. От Charente Libre съобщават, че актрисата вече официално се е присъединила към проекта, което всъщност я прави и първият сигурен участник в актьорския състав. Но все още няма официално потвърждение от студиото.

Обсъждаше се и че Уес Андерсън ще заложи на свои любимци, сред които Оуен Уилсън, Бил Мъри, Ейдриън Броуди, а в последствие се заговори за възможността да включи и нови лица като Леа Седу, Натали Портман и Брад Пит. Да сме максимално коректни – Андерсън е работил с последните двама, но в по-малък мащаб – режисирал е Пит в реклама, а Натали Портман в „Дарджийлинг ООД” и късометражния „Hotel Chevalier”.

Друга новост е (поне според слуховете), че вероятно ще слушаме музика от Марк Мотърсбао, който има дълга история на сътрудничество с Андерсън. Композирал е „Bottle Rocket”, „Колежът Ръшмор”, „Кланът Тененбаум”, „Морски живот със Стив Зису”. От 2004 насам не са работили заедно и сега след 14-годишна пауза може би ще се съберат отново.

Подробности за сюжта към днешна дата няма, освен известното от преди, че действието ще бъде ситуирано в годините след Втората световна война. Очаква се снимките да започнат най-късно през февруари и да продължат поне 4 месеца, а премиерата е предвидена за 2020 г. За да забързаме часовника, може да посетим изложбата, съвместно курирана от Андерсън и Джуман Малуф във Виена или просто отново да гледаме някой от бисерите на Уес Андерсън. „Островът на кучетата” все още може да бъде видян на Киномания.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте