Очакваме завръщане в света на готическия хорър с „Penny Dreadful: City of Angels”

от на 2018-11-05
 

Толкова отдавна не сме си говорили за „Penny Dreadful”, че онези от вас, които не са обърнали внимание на готическата хорър-поредица може и да са забравили за съществуването й. Showtime обаче са решили, че са намерили подходяща нова територия и ново време, за да дадат нов тласък на сериала с „Penny Dreadful: City of Angels”. Обещанието е за „нови окултни митове и морални дилеми, които се развиват на фона на оригинални исторически събития” – и така, действието се премества от викториански Лондон в Лос Анджелис през 30-те години на ХХ век.

За всички любители на „old school” хоръра, трите класически готик-сезона си бяха предизвикателсто – най-вече с прекрасната Ева Грийн, но също така и със сериозен набор от богове, чудовища, вампири, върколаци и вещици. И все пак рейтингите не се оказаха на очакваното ниво. След като сериите свършиха общо взето без опция за избор на продължение, идва ред на нещо различно – създателят, писател и изпълнителен продуцент на оригинала Джон Лоугън ще продължи да действа като „света троица” и в предстоящата поредица „Penny Dreadful: City of Angels”, а ето какво може да очакваме:

Историята започва през 1938 година в Лос Анджелис – място и време, които са повлияни сериозно от мексиканско-американския фолклор и нескрито социално напрежение. В основата на „Penny Dreadful: City of Angels” е конфликт между герои, свързани с божеството Санта Муерте (света Смърт) и други, които се подчиняват на Дявола – да живее свръхестественото! Тази нова глава от историята притежава дръзка нова визия и ще се запознаем с много нови герои в различните сюжетни нишки.

И все пак, при положение, че е много малко вероятно да измислят как Ева Грийн да се върне (под каквато и да е форма) в „играта”, феновете остават леко скептични към обещанието за ново начало. Ето какво споделя Джон Лоугън за новата поредица:

Този път ще е различно – решили сме да включим специфични исторически, както и реални политически, религиозни, социални и расови теми… Няма лесни отговори, но съществуват сериозни въпроси и морални предизвикателства. Както и преди в света на „Penny Dreadful” – няма да има герои и злодеи, само протагонисти и антагонисти; сложни персонажи ще взимат решения по морални казуси в конфликтни ситуации.

Работата по новата поредица ще започне в началото на 2019, а за всички онези, които все още не са гледали оригиналните сезони, „Penny Dreadful” се излъчва цялостно по Netflix

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте