Ридли Скот ще режисира продължение на „Гладиатор”

от на 2018-11-02
 

Не открихме до момента да сме се поддавали на слуховете, че Ридли Скот има желанието да се завръща в древния Рим. От години се говори за идеята за продължение на обичания и награждаван „Гладиатор”, а сега явно нещата са се развили дотам, че ветеранът придвижва напред проекта и се надява да го режисира. Сюжетът ще проследи Луций, племенник на Комод (героя на Хоакин Финикс), и още персонажи, които ще обрисуват за новите поколения уникалното завръщане в епохата на гладиаторските битки.

Deadline добавя още детайли към персонажа на младия римлянин, който ще бъде един от основните герои в подготвяната история – „той е синът на Луцила (Кони Нилсен) и подлия наследник на римския владетел Марк Аврелий, който убива баща си, поема управлението и се оказва на гладиаторската арена с Максимий (Ръсел Кроу), който – макар и смъртно ранен – ранява императора, преди да потъне в отвъдното, където ще бъде отново заедно със своята любима съпруга и сина си, посечени без време.” Явно ще имаме шанс да проследим какво се се случва след това с подмолната невестулка Луций.

Идеята за „Гладиатор 2” минава през няколко различни варианта – по едно време магичният, уникален музикант (и сценарист) Ник Кейв е бил написал луда и доста провокативна версия на историята, в която Максимий отива до ада и се връща обратно, като се разправя по пътя си с различни богове и паранормални сили. Кейв уточнява, че „той отива в ада, изпратен от боговете, които умират в рая, защото на Земята се е появил един, който нарича себе си Христос, и набира все по-сериозна популярност. След като се връща, боговете го изпращат отново на Земята, за да убие Христос и последователите му, но най-ревностният сред тях е синът му и така боговете изиграват Максимий да убие собствения си син. Гладиаторът се превръща във вечния воин, а сюжетът свършва с 20-минутна сцена, в която са преплетени всички войни в историята на човечеството, чак до Виетнам и съвремието ни.”

Ние сме съгласни, че това е прекрасна, изпълнена с метафори и стойност идея, но и сме наясно (с прискърбие), че консервативните умове в Холивуд никога не биха я прегърнали, нито реализирали. Вместо това вероятно ще се фокусират върху първоначалната идея на DreamWorks да пресъздадат еволюцията през годините в древен Рим, като основен персонаж ще бъде Луций. А след като DreamWorks вече са вън от уравнението, проектът се движи от Paramount, като е възможно с финансиране да се намеси и Universal и няма да се учудим, ако тепърва чуем допълнителни детайли за промяна на концепцията за бъдещия разказ. Също така не е ясно кога точно Ридли Скот планира да се заеме с „Гладиатор 2”, тъй като има няколко проекта, които движи в момента, включително и поредицата на TNT „Raised By Wolves”. Ще направим всичко възможно да бъдете информирани своевременно при промяна на „статута” на проекта.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Иван
  2018-11-02 at 12:38

  Гладиатор 2 ми звучи също толкова тъпо и безмислено както Потъник 2!

  Отговор

 • radi
  2018-11-02 at 13:40

  Интересно, но едва ли ще се получи филм от същия ранг

  Отговор

 • heinrich
  2018-11-02 at 14:46

  Ще ми се да гледам версията на Ник Кейв…..

  Отговор

 • X-Force
  2018-11-02 at 16:24

  Дедо Ридли не можа ли да си завърши трилогията за Дейвид и Пришълеца и да рап-не историята, вместо да се занимава с такива глупави проекти??? То бива бива тъпотия и алчност, ама чак толкова…. Нищо свято не остана за Холивуд…

  Отговор

  • .
   2018-11-02 at 17:10

   Е то щото Прометей не беше глупав :(. Така и не си направих „труда“ за 2-ката. Иначе Ридли въпреки страхотните си режисьорски качества, просто крета от доста време, може бе е старост знам ли. Опитва се да остане релевантен, ама все не случва много на добри истории/сценаристи.

   О, да Гладиатор 2 звучи страхотно, не :D.


  • X-Force
   2018-11-02 at 18:25

   Жалко, че не ти е харесал. Гледай Covenant и може да си промениш мнението за Прометей. А може и да остане същото. Тия филми определено не са за всеки 😀


  • Salvador DiCaprio
   2018-11-02 at 19:23

   Ъъм… Covenant беше по-малоумен и от Прометей


 • pavel717
  2018-11-02 at 17:47

  Ето ти набързо двойката,,,
  https://www.youtube.com/watch?v=wHK8lTIzvZs

  Отговор

 • kris pana
  2018-11-03 at 08:22

  Да гледах ГЛАДИАТОР на кино и малко ме хвана яд, по отношение на наистина най-великия такъв- СПАРТАК.
  Твърде надценен филм. Добър 1 час и после глупости.
  След 300 този стил премина в ново ниво и антики, като гладиатор са скучни и нелепи. Дори сериала СПАРТАК /макар и не автентичен от историческа гледна точка/ ме изкърти с пъти повече от жалките опити на максимус.
  Дано поработят повече, защото летвата е вдигната високо.

  Отговор

  • братле
   2019-03-01 at 18:29

   Първо се научи да пишеш смислено! После изгледай Гладиатор още веднъж! Много си малък да даваш безпочвена критика на лента от ранга на Гладиатор!


 • SkyT'Hunter
  2018-11-09 at 16:10

  1. Гладиатор
  2. Смело сърце
  3. Последният самурай
  4. Жега…
  Така започва моята домашна блу-рей колекция. Гладиатор, откакто е излязъл- не е детрониран от първото място.

  Отговор

  • Атила
   2020-03-10 at 19:35

   Александър!?! Гладиатор ми е любим но баталните сцени (както и на Смело сърце) след едно две гледания са дразнещи.


 • Vladimir Kostov
  2020-03-06 at 23:34

  Какво да кажа такива филми вече не се правят просто ВЕЛИК!
  Музиката му е невероятна личи си класата на Ханс Цимер.

  Отговор

Коментирайте