Поглед към комикса по нереализирания сценарий на Уилям Гибсън за „Пришълецът 3“

от на 2018-11-19
 

През последните няколко дни в интернет се появи информация за „Alien: Awakening“ – някога планираното продължение на „Прометей“ и „Пришълецът: Завет“, което обаче вероятно никога няма да се осъществи заради лошото представяне на „Завет“ и силно намаления интерес към поредицата. Тази информация, касаеща завръщането на инженерите, по никакъв начин не успя да ни вдъхнови да ѝ посветим новина (а едно време жадно и безотказно, като истински ксеноморфи, се нахвърляхме на всяко късче, свързано с „Пришълецът“), тъй като и ние попадаме в редиците на разочарованите фенове и вече не се вълнуваме от бъдещето на франчайза.

Това, от което се вълнуваме обаче, е миналото му и с радост обръщаме поглед към един интересен проект, макар и формата му да е комиксова, а не филмова. Става дума за адаптацията на прочутия сред феновете нереализиран сценарий на „Пришълецът 3“, дело на писателя Уилям Гибсън, който е автор на иновативната киберпънк класика „Невромантик“, за която от години мечтаем да бъде реализирана. Историята около създаването на „Пришълецът 3“ е мътна и кървава и просто няма как да я отразим подобаващо тук, но важното е, че в един момент Гибсън написва сценарий, който доста фенове обожават и смятат за далеч по-качествен от всичко, което е реализирано във вселената на Пришълеца след „Пришълците“ на Джеймс Камерън.

Сега, 25 години по-късно, този сценарий ще види бял свят като комикс, издание на Dark Horse, и ще ни срещне с една алтернативна версия на историята на Рипли, Нют, Хикс и Бишъп. Артът е дело на Джони Крисмас („Angel Catbird“, „Firebug“, „Sheltered“), а колоризацията е на Тамара Бонбилайн („Doom Patrol“, „Wayward“, „Uncanny Avengers“). Вижте как ще изглежда:

alien-3-gisbson-poster-1-20181119 alien-3-gisbson-img01-20181119 alien-3-gisbson-img02-20181119 alien-3-gisbson-img03-20181119 alien-3-gisbson-img04-20181119 alien-3-gisbson-img05-20181119

Чели сме сценария на Уилям Гибсън преди дооооста време и с удоволствие ще си го припомним, особено в такъв вариант. Фенове сме на подобни проекти, макар често да се натъжаваме, че никога няма да ги видим реализирани във филмов вариант. Дори и в съвременната ситуация, в която Холивуд прави чудеса от храброст (разбирайте остъргва дъното), за да открие следващия филмов сюжет, вероятността за осъществяването на нещо подобно е практически нулева. Вижте какво се случи и с „Пришълецът 5“ на Нийл Бломкамп.

Но както и да е. Комиксовото издание на „Пришълецът 3“ на Уилям Гибсън ще е на пазара на 6 август 2019.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте