алита

Преди известно количество години не бихме предположили, че Джеймс Камерън ще се довери на някого да продължи и дори да реализира един от неговите дълго замисляни и близки до съцето му проекти. „Алита: Боен ангел” („Alita: Battle Angel”) е точно такъв и следим развитието по него… отдавна, а последните няколко месеца ни изненадват с все по-завършени детайли и ето, че новият трейлър на филма се появява, за да допълни очакванията.

Принципно харесваме работата на Робърт Родригес и макар изборът на Камерън да беше изненадващ, последствие се оказа, че симбиозата по между им работи успешно, а резултатът от взаимното доверие и уважение ще бъде именно дългоочаквания „Алита: Боен ангел”. Съвсем друг е въпросът дали финалният резултат ще отговаря на оправдано високите очаквания на всички фенове на култовата манга-поредица от Юкито Киширо…

Вижте поредния трейлър.

Не е като да не сме виждали вече повечето кадри, и все пак в случая се забелязва старание за поставяне на акцент върху сърдечната тръпка, плюс комбинация между откриването на истинската същност, неимоверната сила, която притежава „най-съвършеното оръжие” и екшън-детайлите, познати от предишните трейлъри, появили се в края на миналата година и през месец юли.

Все още не сме се преминали отвъд специалното ниво на скептицизъм, което е неизбежна пречка да приемем безрезервно визията на филма на ниво трейлър и разчитаме да видим филма в цялото му дигитално великолепие (след като е дело на Камерън като продуцент, не се съмняваме в това!), за да издадем финално (нашата съвсем лична) „присъда”. Сега само ще добавим, че на Махершала Али много му отива злодейската същност, а за Дженифър Конъли никога не сме се съмнявали, че би била перфектна и в подобно амплоа.

Действието на „Алита: Боен ангел” се развива в бъдещето, нейде през XXVI-и век и се фокусира върху изоставения киборг Алита (Роза Салазар), която е намерена в безсъзнание на бунището на Железния град от състрадателния кибер-медик Идо (Кристоф Валц), който я отвежда в клиниката си. Когато Алита се събужда тя няма спомени за това коя е, нито може да разпознае света, в който се намира. Всичко е ново за Алита и всяко преживяване е за първи път. Докато Идо се опитва да я предпази от мистериозното ѝ минало, Алита се учи да се справя с новия си живот и да оцелява по опасните улици на Железния град, където се сприятелява с Хюго (Киън Джонсън), който провокира спомените ѝ. Зародилото се привличане между двамата се засилва, но смъртоносна сила, която е по петите на Алита, заплашва връзката им. В този момент Алита открива, че притежава невероятни бойни способности, които може да използва, за да спаси приятелите и семейството си, които е започнала да обича. Твърдо решена да открие истината за произхода си, Алита се отправя на пътешествие, което ще я изправи срещу несправедливостта в един мрачен и корумпиран свят, и тя ще открие, че една млада жена може да промени света, в които живее…

alita_battle_angel_xlg

Режисьор на „Алита: Боен ангел” („Alita: Battle Angel”) е Робърт Родригес („Sin City: Град на греха“), по сценарий на Джеймс Камерън и Лита Клагоридис, създаден по мангата на Юкито Киширо. В ролите са Роза Салазар, Кристоф Валц, Дженифър Конъли, Махершала Али, Киън Джонсън, Джаки Ърл Хейли, Мишел Родригес, Ейза Гонзалес, Ед Скрейн, Джеф Фейхи, Каспър ван Дийн и др.

След няколко промени в премиерната дата (може би не само заради колебанията към коя аудитория насочват филма, но и за „полиране” на визията), 20th Century Fox ще пуснат „Алита: Боен ангел” на голям екран на 14 февруари 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

  1. Определено предпочитам да гледам този филм на 14-и февруари, а не Сиви нюанси.
    Иначе CGI мадамата играе доста по – достоверно отколкото влюбения в нея пич. Целият актьорски състав ми седи като в театър.
    Не съм манга фен, нямам претенци към източника, за това филма може и да ми хареса. Ама така подходих и към Скарлет и нейния Гоуст ин дъ шел, а резултата беше лесно забравим.

  2. Добър и по-мрачен трейлър. Актьорите ми допадат, вписват се. И визуално все по-добре изглежда. Исках да го гледам на Коледа ама ще чакаме, ко да се прай

  3. Още навремето – с „Аватар“- Камерън успя да ме впечатли със няколко новаторски постижения – перфектна 3D визия, мащабни CGI персонажи и чудесно разказана история. Родригес пък винаги е успявал да ме изненада приятно. Много искам симбиозата между двамата да се получи! Новата реклама изглежда още по-обнадеждаващо, стискам палци!
    П.П – Обожавам лошия Кристоф Валц, не знам дали ще го оценя подобаващо като добрия чичко! ?

    1. Вчера видях, че Аватар 2 и 3 са готови със снимките . Трейлър кой знае кога 🙂

  4. .. и 4 ? Ето како прочетох днес- „Камерън представи новия трейлър (преди два дни) на продуцирания от него „Алита: Боен ангел“ и сподели повече подробности за това, което вълнува милиони – как върви работата му по продълженията на „Аватар“. „Последно заснехме някои сцени с каскади, но основният актьорски състав – Сам Уърдингтън, Зоуи Салдана, Сигорни Уивър, Стивън Ланг и Кейт Уинслет – приключиха работата си. Изпълненията им са невероятни и не мога да ви опиша колко съм горд от това, което те направиха в тези филми“, заяви в кратко видео прочутият режисьор.
    Няма да видим никой от тези филми преди декември 2020 г., когато е запланувана премиерата на първото продължение. „????

  5. Вие изобщо имате ли представа от манга и аниме. Явно не.Може би Родригес ще се справи.

  6. Final Trailer 4
    https://www.youtube.com/watch?v=puKWa8hrvA8
    :Да, „още от същото“, макар и с нови сцени – но и горепосоченият трейлър #3 разкрива, че в игралната адаптация ще бъде включено И състезанието Motorball (където киборгите се избиват в гонене на „моторна_топка“ за забавление на публиката). Това се развива на по-късен етап в мангата и анимационната екранизация* не го покрива (Има 3-минутно видео Gunnm 3D special, което да рекламира играта за PlayStation). Затова не се знае филмът докъде ще следва комиксите и дали ще направят финал с възможност за продължение. Например след завършека на основната манга, авторът не е особено доволен от края и последните глави остават алтернативни, а официално продължение става Battle Angel Alita: Last Order.
    От 20th Century Fox пуснаха 1-ви клип… Има и разни международни реклами с различни кадри.
    + Два нови плаката.
    А дори в главните трейлъри се забелязва лека промяна по компютърната анимация:
    „The Secret Behind Alita’s Eyes“

    [*Може да (пре)гледате анимето, 2 части или общо ~ 1 час, дори в YouTube – със JP, US или UK дублаж – като по общи мнения английското британско озвучаване е по-добро от американското; или да потърсите фен БГ суб ; ]

    1. Казваха, че е замислен като трилогия. И всичко зависи от успеха на филма.