Шефът на Illumination се заема с нови версии на „Шрек“ и „Котаракът в чизми“

от на 2018-11-08
 

shreck-puss-img01--20181108

Скоро не сме виждали зеленото чаровно чудовище Шрек, с което израснаха няколко поколения малчугани. Но няма защо да се притеснявамеVariety вече разпространиха информация, според която шефът на Illumination и създател на „Аз, проклетникътКрис Меледандри има амбициозната идея да „съживи“ комедийното приключение, като направи рибуут-версии на успешните Dreamworks-проекти „Шрек“ („Shrek“) и котешката история на Антонио Бандерас „Котаракът в чизми“ (която преди 7 години последна излезе на екран и спечели 555 милиона долара).

Желанието на Меледандри е да обнови двата филма с „нови сюжети, които да представят героите на новите поколения“ – подозираме, че ще залагат на „готин“ визуален вариант, в какъвто очакваме да видим и новия „Гринч„, а иначе идеята е да се събере оригиналният актьорски състав. Това би означавало напасване на графиците на Майк Майърс, Еди Мърфи, Камерън Диас и Антонио Бандерас.

Ето какво споделя още Крис Меледандри:

Когато слушаш тези актьори, изпълненията им са страхотни! И при все, че винаги има възможност да се реши, че правим всичко абсолютно наново, самият аз изпитвам носталгия към познатите гласове и бих искал героите да говорят отново с тях. В този смисъл предизвикателството към нас ще бъде да открием нещо наистина ново, което да провокира публиката, без тя да има усещането, че гледа просто следващ „епизод“ от познатата поредица…

Правата за франчайза „Шрек“ в момента са на Comcast – компания под крилото на Universal, която купи DreamWorks Animation през 2016 година за 3,8 милиарда долара. Не можем да повярваме, че първият „Шрек“ се е появил през 2001 – как си минават годините… Ще почакаме да видим как авторът на „проклетиите“ и „минионите“ ще цопне в блатото на зеления орк и неговите приятели – и дали ще се получи нещо забавно и оригинално, както преди…

коментари
 
Отговорете »

 
 • SkyT'Hunter
  2018-11-08 at 18:37

  …и задължително Кръстю Лафазанов за дублажа, щото иначе няма да е Шрек! ?

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-11-08 at 18:59

  Kyp за дублажите :(

  Отговор

 • radi
  2018-11-08 at 19:32

  Последният „Шрек“ не съм го гледал, но предполагам е и най-слаб от всички. „Котаракът в чизми“ беше добър си спомням :)

  Отговор

 • SkyT'Hunter
  2018-11-09 at 12:58

  Шрек 1, 2, 3 съм ги гледал винаги с деца, така, че го асоциирам винаги с гласовете на бг-дубльорите. Иначе и аз ненавиждам дублажите, смятам, че унищожават 90% от труда на звуко-режисьорите и 100% от труда на оригиналните озвучители. А и си звучи гадно. Със „Star Wars“ обаче компромиси не правя- пращам малкия с майка си на дублираните прожекции!? Още сънувам кошмари, като се сетя за дублираната реклама на SW „Solo“ !!!! ?

  Отговор

Коментирайте