mark ruffalo

Марк Ръфало е един от актьорите, чиято кариера ни прави радостни да сме киномани – от блокбъстъри до индита, емоционално заредени драми, криминални трилъри и романтични комедии – той може всичко. Истинско удоволствие е да го гледаме всеки път на екран, защото всеки път е изключителен, без значение колко пари са хвърлени около него за специални ефекти или пък за Оскар-кампании.

Най-новият му проект е все още без заглавие, по едно време е наричан „Dry Run”, и ще разкаже истинската история за съдилищната драма, поведена срещу американския химически конгломерат Du Pont от адвокатът Робърт Билът. Билът повежда огромно дело срещу компанията, което разкрива дългогодишна практика на екологично замърсяване с химикали, което Du Pont извършва.

Делото преобръща кариерата и живота на Билът и е описано в статията на Натаниел Рич „The Lawyer Who Became DuPont’s Worst Nightmare”, публикувана в New York Times Magazine. Именно статията е основата на сценария, написан от Матю Карнахан, сценарист на „Z-та световна война” и „Deepwater Horizon”. Режисурата пък ще бъде поета от Тод Хейнс, многократно награждавания режисьор на „Wonderstruck” и „Каръл”.

Няма какво да обсъждаме, Lionsgate и Participant Media са събрали наистина впечатляващ екип да се заеме с този проект. Ръфало ще изиграе главната роля на адвоката, а също така и ще продуцира. Освен че е страхотен актьор, той също така е и заклет защитник на околната среда и постоянно участва и промотира разнообразни кампании за опазването й, така че сме сигурни, че приема този проект много лично. Истинският Робърт Билът ще участва като консултант, което донася допълнителна легитимност и достоверност на филма.

Този проект освен това е и завръщане на Марк Ръфало към работа с Participant Media, с които заедно работиха по носителя на Оскар за Най-добър филм, и един от най-любимите ни за онази година, „Спотлайт”. Тод Хейнс пък е известен като режисьор със собствен подчерк, заинтересован от това да разказва емоционално ангажиращи и оригинални истории. Цялостният пъзел, който всички тези парчета оформят, ни се струва крайно обещаващ и нямаме търпение да разберем повече. Даже направо ни го давайте да го гледаме вече.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *