Кари Фукунага и Дейвид Лоуъри подготвят сериал по „Explores“ на Джо Данте

от на 2018-11-07
 
кари фукунага и дейвид лоуъри

Кари Фукунага и Дейвид Лоуъри

Тенденцията, която през последните няколко години наблюдаваме в киното и телевизията да се обръща към историите и естетиката на 80-те години на ХХ в. (тенденция, чиято емблема е „Stranger Things“), продължава с любопитен проект за сериал, базиран на един от любимите ни филми от детството – „Explores“ на Джо Данте.

Deadline съобщават, че двама от най-интересните режисьори и сценаристи, работещи в момента – Кари Фукунага („True Detective“, „Beasts of No Nation“) и Дейвид Лоуъри („A Ghost Story“, „Old Man & the Gun“), обединяват сили да напишат сценария на пилотния епизод на „Explores“ за Paramount Television, както и да изготвят „библия“, според която ще се развие сериалът при евентуалното му одобрение. Очакванията са, че след като приключат с писането, един от двамата ще седне и на режисьорското място.

За тези от вас, които не го помнят, „Explores“ разказва за три завладени от фантастични филми, комикси и модерните технологии момчета (в две от ролите са младите Итън Хоук и Ривър Финикс, който, уви, отдавна не е между живите), които с подръчни материали постояват космически кораб и се отправят на изследователско пътешествие. При дебюта си през 1985 г. „Explores“ не се харесва от критиката и се превръща във финансов провал, но в годините след излизането си на VHS си спечелва култов статут.

Както казахме в началото, ние сме сред феновете на „Explores“ (въпреки недостатъците му) и смятаме, че концепцията и историята имат потенциал за осъвременяване и с правилния подход, в стила на „Stranger Things“, може да се получи нещо наистина интересно. А нямаме съмнение, че творци като Кари Фукунага и Дейвид Лоуъри ще се справят подобаващо. Само дано намерят време – на Фукунага му предстои „Бонд 25„, а само преди броени часове беше обявено, че Лоуъри ще работи по епичното фентъзи „Green Knight“ за А24.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте