Първи тийзър трейлър и плакат на игралния „Аладин“ на Гай Ричи

от на 2018-10-12
 

Aladdin

Още една година отмина… Следим игралния проект „Аладин“ („Aladdin“) почти от самото начало, когато се „отвори приказка“ за тази идея. Вече избягваме да правим категоризации от типа „неоригинално/тъпо/рециклирана идея на Disney“ не защото има нещо невярно в твърдението, а защото тези констатации не водят до нищо съществено – компанията си реализира проектите, прибира си паричките и си създава условия за измисляне на следващи безумия.

Прекратяваме общите приказки и даваме възможност на пристрастените към приказната реалност да видят как ще изглежда игралния свят на прочутия Аладин през режисьорския поглед на Гай Ричи!

Разбира се, това е само тийзър! И няма как да се мине без лайтмотива на „Arabian Nights“… Ако имате малки деца и сте гледали наскоро класическата анимация от преди четвърт век, ще ви направи впечатление идентичността между пустинните кадри с вълшебната пещера – заснетите са (почти) едно към едно с рисуваните. То все още не се знае какъв е процентът на участие на CGI-спецовете, пък и етапът е прекалено ранен и неподходящ за правене на каквито и да било заключения. Нито сме видели дали Мена Масуд и Наоми Скот ще си паснат неустоимо като Аладин и Жасмин, нито сме наясно дали Мерван Кензари ще ни вдъхнови с неустоимо превъплъщение в ролята на злобния Джафар, а и да не споменаваме скептицизма по адрес на Уил Смит, който ще се окаже любимия ни син Джини… Най-чистосърдечно искаме да се изненадаме приятно и (все още) се надяваме това да стане, защото не се съмняваме, че всички в творческия екип на филма са се трудили усърдно!

Както сме споменавали и друг път, много ни се иска Гай Ричи да си е възвърнал „mojo“-то и да приложи някои от готините си „хватки“ в тази игрална приказка. Харесваме историята най-вече заради шантавия изпълнител на желания, озвучен в оригинала от незабравимия Робин Уилямс – ако ви е домъчняло за специалната песен „Never Had A Friend Like Me“, може да й хвърлите един поглед в предишна новина по темата. Ще очакваме и повече подробности за музикалните теми – дали ще бъдат запазени в новия филм, защото не бива да забравяме, че и благодарение и на музиката анимациите на Disney се радват на небивал интерес от страна на публиката (и детската!), а песента „A Whole New World” и саундтракът на Алън Менкен се окичиха с „Оскари” в миналото.

Запазваме търпение до 24 май догодина, когато е премиерата на „Аладин“ у нас, а преди това ще очакваме и по-дълги трейлъри, които да потвърдят или разсеят… каквото си мислим по адрес на филма и режисьора му. О, и да не забравим да представим тийзър-постера на филма, който беше популяризиран по всички Disney-канали ден преди появата на видеото – той представя една прекалено излъскана лампа (обиталището на Джини) с грациозно извита дръжка (сякаш отдалече крещи „Вълшебна съм!“) и възпитателен таг-лайн за мъдрия избор. Enjoy!

aladdin_xlg

Режисьор на „Аладин“ („Aladdin“) е Гай Ричи („Две димящи дула”, „Гепи”, „Шерлок Холмс”), сценарият е дело на Джон Аугуст („Голяма риба”, „Булка-труп”), а продуцент е Дан Лин („Шерлок Холмс”). В ролите са Мена Масуд, Наоми Скот, Мерван Кензари, Уил Смит, Били Магнусен, Насим Педрад, Нумар Акар, Навид Негабан и др.

Филмът ще е в кината от 24 май 2019 на 2D, 3D и IMAX 3D в дублирана и субтитрирана версия.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Иван
  2018-10-12 at 08:43

  Фен съм на „ранния“ Ричи, но тук има голяма доза скептицизъм, не заради Вилхелм Шмит, а по-скоро заради г-н Мадонев.

  Отговор

 • Касабов
  2018-10-12 at 09:29

  не е зле бе, макар че крал артур беше потрес :/

  Отговор

 • fishek
  2018-10-12 at 10:08

  Единствения проблем с тоя филм сигурно ще ми е БГ дублажа в нашите кина. Дано го пуснат и на английски.

  Отговор

  • Hristo
   2018-10-12 at 11:40

   Ще го има и на английски, както направиха с Книга за джунглата и Красавицата и звяра


 • SkyT'Hunter
  2018-10-12 at 10:31

  Невероятният Гай Ричи („Гепи“, „Мъжът от U.N.C.L.E.“ ) – ще режисира детска приказка?! Ще бъде интересно!

  Отговор

 • radi
  2018-10-12 at 13:23

  Исках да видя повече от пейзажа. Изглежда добре

  Отговор

 • imenno
  2018-10-12 at 16:31

  пустинните кадри с вълшебната пещера – заснетите са (почти) 1 към 1 с рисуваните
  https://youtu.be/79PHLrkdgoE?t=36s

  Отговор

 • Наум Преславски
  2018-10-12 at 16:59

  Това ще е боза… поради липсата на идеи се продължава с правенето на игрални филми по анимации и приказки. Svetly, излагаш се! Крайно време е да напишеш статия за Хю Джакман или някой мюзикъл, или мюзикъл с Хю Джакман… както ти е по-удобно. Чакам с нетърпение!

  Отговор

 • Cazaril
  2018-10-12 at 17:10

  ?

  „Diamond in the rough“ означава нешлифован диаманд, а не диаманд в скалата. Тия хора не получават ли оригиналната транскрипция на трейлъра.

  Отговор

  • Hristo
   2018-10-13 at 07:35

   Сега се сетих, че в анимацията го превеждаха правилно.


 • Lacho Georgiev
  2018-10-12 at 22:47

  Чуден тийзър! Не виждам нищо лошо Дисни да екранизират всичките си известни анимации. Пепеляшка беше супер, Красавицата и Звяра не беше зле, тук нещата изглеждат страхотно, отделно имаме Мулан и Цар Лъв, които (засега) също се очертават добри попадения. Чакаме пълния трейлър…

  Уил Смит боядисан в синьо ще е Meme Number 1 в нета 😀

  Отговор

 • Milbo
  2018-10-13 at 00:52

  Много хубав пясък ….и много се връзва с музиката…
  Дано в завършения прАдукт да има още пясък…

  Отговор

Коментирайте