curse_of_la_llorona_20181022

През изминалия уикенд „Хелоуин“ постигна наистина отличен успех в боксофиса (в САЩ филмът дебютира със 77,5 млн. долара), което ни дава надежда, че в скоро време вълната от (предимно) еднотипните хоръри, снимани и вдъхновени от Джеймс Уан, ще утихне и отново ще имаме жанрово разнообразие. Преди това да се случи обаче, ще видим още няколко филма в тази посока, а поредното, продуцирано от Уан (но не във вселената на „Заклинанието“) заглавие, което предстои, е „The Curse of La Llorona“.

Както подсказва заглавието, в центъра на историята е прочутата, вдъхваща страх мексиканска легенда за Ла Йорона – Плачещата жена. Легендата разказва за млада жена, която в пристъп на ярост от ревност удавя двете си деца в реката. Осъзнавайки какво е направила и плачеща от болка, тя слага край на живота си. Духът ѝ обаче остава хванат между Рая и Ада и се скита по Земята, вечно плачещ в търсене на изгубените си деца. Тези, които чуят стоновете ѝ, са обречени. Ла Йорона се промъква в сенките и дебне деца, отчаяна да замени своите. С годините желанието ѝ става все по-ненаситно, а методите ѝ по-ужасяващи…

По-конкретно, действието на „The Curse of La Llorona“ се развива в Лос Анджелис през 1973 г. и следва социалния работник Ана Гарсия, която пренебрегва зловещите предупреждения на проблемна майка, заподозряна в застрашаване на живота на децата си. Скоро Ана и нейните собствени деца се озовават в центъра на атака от страна на ужасяваща свръхестествена сила и единствената ѝ надежда за спасение се оказва местен свещеник, който практикува мистицизъм, за да държи злото възможно най-далеч…

Сецната в колата не беше лоша (доста добре изградена като ритъм и заснемане), но пак финалът е класически „jump scare” от каквито ни е писнало. Същото важи и за всички филми от поредицата (и вселената на) „Заклинанието“, на които „The Curse of La Llorona“ прилича адски много. Между другото, режисьорът Майкъл Чавес беше избран да поеме от Уан „Заклинанието 3“, което би трябвало да ни говори достатъчно красноречиво за това, какво можем да очакваме от този филм. Надяваме се поне на нещо интересно, свързано с мексиканския фолклор и Ла Йорона.

плакат

Режисьор на „The Curse of La Llorona“ е Майкъл Чавес („Chase Champion“), а сценарият е дело на Мики Доутри и Тобаяс Иаконис. В ролите са Линда Карделини, Патриша Веласкес, Теймънд Крус, Маделин МакГроу, Шон Патрик Томас, Марисол Рамирес, Роман Кристоу, Тони Амендола и др.

Премиерата е 19 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *