Признаваме си, че в момента, в който направихме щателно „операционно” проучване, и не открихме никакви новини за новата Netflix поредица „Chilling Adventures of Sabrina”, си избрахме мек виненочервен плюш за удобно тапициране на ковчега и се приготвихме да ни кòпат. Наистина, не е богоугодно отсъствието на една чаровна полу-вещица при положение, че толкова хора вече я познават от комикси, посветени на нейните приключения в света на окултните ужаси, вещерството и тийнейджърството, които (общо взето) са еднакво страховити – и за практикуващите, и за околните.

За да не бавим повече „топката”, пък и празникът на любимия ни Джак Скелингтън наближава, представяме тук трейлърите на поредицата, а всички известни до момента подробности ще откриете непосредствено след тях.

https://www.youtube.com/watch?v=ybKUX6thF8Q

Супер звучи оригиналът на Нийл Седака от 1961 година „Happy Birthday Sweet Sixteen”, преплетен с мрачните нотки и реплики на героите в сериозно заплетената история с (уж) сериозни хорър елементи. Самият автор на комикса Роберто Агире-Сакаса („Riverdale”) е написал и адаптацията за малкия екран на могъщия стрийминг гигант, а главната роля е поверена на Киърнан Шипка. Макар младата актриса да няма още 19 години (рожденият ù ден е 10 дни след Хелоуин), филмографията ѝ започва да се пълни предимно с участия в телевизионни проекти още от 2006 г. Татко ѝ е наполовина чех, откъдето идва и специфичната фамилия. Девойката е ангажирана да разкаже историята на младата Сабрина Спелман, която е наполовина вещица, наполовина обикновен простосмъртен човек и се оказва раздвоена между злокобния свят на семейството си и човешката реалност, в която са гаджето и приятелите ѝ. 16-ият рожден ден на една вещица е много специален празник! Изпълнена с наивна доброта, тя се изправя срещу злите сили, които заплашват нея, семейството и човешкия свят…

В приключенията на Сабрина се включват още актьорите Люси Дейвис като Хилда Спелман, Миранда Ото като Зелда Спелман, Чанс Пердомо като Аброуз Спелман (както е видно от фамилното име на героите – тези са от родàта на милото момиче, две лели и братовчед), Мишел Гомез, Джаз Синклер, Ричард Койл, Тати Габриеле, Рос Линч (в ролята на гаджето Харви), Аделин Рудолф, Абигейл Коуън, Лачлан Уотсън, Бронсън Пинчът и др. Ето как изглеждат някои от тях на картинки:

cas_101_unit_00396r4 cas_101_unit_00625r3 cas_101_unit_00741r cas_101_unit_01071r2 cas_102_unit_00808r cas_102_unit_01173r cas_104_unit_00390r cas_107_unit_00984r sabrina2

Рано е (пък и доста безмислено) да даваме характеристики на видяното – първо, защото е много рекламно и кратко като поглед и второ, защото очакваме много повече ирония и забавни намигвания към всички замесени жанрове. Замислен като spin-off  на изключително популярната тв-поредица с тийнеджъри, убийства и разследвания „Riverdale” (чиито автор е също Роберто Агире-Сакаса), „Chilling Adventures of Sabrina” започва да придобива все по-сериозна самостоятелност като проект особено категорично след успеха на „Stranger Things”.

За оригиналност и запомняща се визия Netflix ще разчитат на режисьорската намеса на Лий Толанд Крийгър („Вечната Аделайн”), който е и един от изпълнителните продуценти на поредицата, заедно с Агире-Сакаса, Грег Берланти, Сара Шечтър и Джон Голдуотър. Реализацията на поредицата е поверена на Berlanti Productions, които действат под „крилото” на Warner Bros. Television.

Премиерата на „Chilling Adventures of Sabrina” е съвсем навреме за Хелоуин – на 26 октомври 2018.

dhxivwxwkaapmmh dm5h2yowwaac5qa плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *