hellboy-img02-20181002

Повече от година измина, откакто видяхме първата официална снимка на Дейвид Харбър („Stranger Things“) като новия Хелбой в предстоящияHellboy“ на Нийл Маршал („The Descent”, „Doomsday”, „Game of Thrones”), и честно казано, почти бяхме забравили за този филм. Не че не ни дреме за него – харесваме и Харбър, и Маршал, който е правил качествени жанрови неща, и ни е любопитно какво ще сътворят двамата с героя, на когото също сме почитатели, но просто не се сещаме. А го има и момента, че филмът е сниман в България (което веднага включва в главите ни червена предупредителна лампа), както и разбира се, разочарованието от това, че Гийермо дел Торо не успя да приключи трилогията си с Рон Пърлман, която толкова добре беше изградил в предните два филма.

Но както и да е. Независимо от интереса ни, разочарования и дали сме забравили за филма или не, премиерната дата на „Hellboy“ наближава и оттук насетне ще чуваме доста за него. И като начало на рекламната му кампания Lionsgate са избрали да ни представят първия постер, който, по нашето скромно мнение, изглежда чудесно. Вижте го.

плакат

Legendary AF indeed! Харесва ни това, което виждаме – и плаката, и самия Хелбой. Това обаче не променя нищо и ще изчакаме първия трейлър, който трябва да се появи съвсем скоро, за да започнем да градим някакви очаквания. Ето какво казва Дейвид Харбър за образа на Хелбой в новия филм:

Той е същество, което е трябвало да доведе края на света, а просто иска да е добър. Той е комплексен герой. Той също така е чудовище, което живее сред хората и се бори за тях срещу себеподобните си, но въпреки това хората го мразят, защото се страхуват от него и мислят, че изглежда странно… Въпросът е защо да водя тази битка? Просто заради чувство за справедливост или заради някакво усещане за добро. Това е наистина интересен въпрос, който в известна степен е и в центъра на филма и с който се бори героят. Той има наистина добро сърце. Това, с което се боря в „Хелбой“, е много различно и от известна гледна точка по-голямо. Доста е Шекспирово. Има демони, и вещици, и подобни неща. Но той има същността на човек, хванат в капана на ужасни обстоятелства, който се опитва да бъде добър.

hellboy-destacado-20181002

Припомняме, че освен Дейвид Харбър, в „Hellboy“ ще видим Иън Макшейн в ролята на осиновителя на Хелбой професор Тревър Брутенхолм, Мила Йовович като средновековната магьосница Нимуе, наречена Кървавата кралица, Даниел Дей Ким като притежаващия свойството да се превръща в ягуар Бен Деймио, Саша Лейн като Алис Монахан, която придобива магични способности, след като е отвлечена от феи като дете, и Брийн Глийсън като магьосник на име Мерлин.

Режисьор на „Hellboy“ е Нийл Маршал („The Descent”, „Doomsday”, „Game of Thrones”), по сценарий на Андрю Косби, Кристофър Голдън и създателя на комикса Майк Миньола.

Премиерата на филма е на 19 април 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Ако този плакат е показен за филма, определено съм заинтересован.

  2. Готин постер, но за филма съм скептичен – няма нито една жанрова продукция, снимана в България, която да става за чеп.

    1. 300 изглеждаше добре поне визуално

    2. 300 + последния Texas Chainsaw Massacre. Знам, че не те кефи, но за мен беше ок и не дразнеше както други бози дето са снимали тук.

      Постера е чук! Още съм съкрушен, че Дел Торо не завърши трилогията си…

  3. Трябва отново да прегледам двата Hellboy-a за да се убедя в нехаресването на поредицата. Имам спомен, че ги гледах на кино тогава и нещо ме издразни, но не помня какво ..

  4. Освен в БГ е снимано в ЮКей и в Америка, така че не виждам скептицизма относно снимането тук. Може да постее малко, ама ще видим от трейлъра нещо повече.