Още една драматична история с пристрастяване и добри актьори ще провокира размисли в края на годината. Беше вече време LD Entertainment, Lionsgate и Roadside Attractions да се похвалят с екранното партньорство между Джулия Робъртс и Лукас Хеджис в по-дълъг и неизбежно по-подробен трейлър, което не винаги е в услуга на филма.

Показан премиерно в Торонто през септември и номиниран за наградата на публиката на най-престижния международен фестивал без конкурсна програма и жури, „Ben Is Back” е дело на Питър Хеджис, който – освен, че е баща на Лукас – е известен с работата си по „About a Boy”, „Dan In Real Life” със Стив Карел, а дебютът му като сценарист в киното е със „Защо тъгува Гилбърт Грейп?”.

Бен е на 19 години и се завръща у дома си след престой в клиника за наркомани. Майка му вярва, че той е по-добре, сестра му помни всички лъжливи обяснения и оправдания от миналото, а доведения му баща е скептичен и резервиран. На Коледа от къщата на семейството изчезва кучето им. Бен и майка му се опитват да „изчистят” ситуацията и неизбежно тя става свидетел на истинската реалност, в която живеят хората, зависими от употребата на вещества, включително и нейния собствен син. В рамките на 24 часа безусловната майчина обич е поставена на изпитание, ала въпреки всичко тя прави всичко по силите си, за да бъде синът й в безопасност…

Вижте пълния трейлър на филма, чиято следваща фестивална дестинация е Чикаго, а прожекцията там е утре!

Познаваме творческия път на Джулия Робъртс от години – няма да бъде изненада за никого фактът, че тя ще се справи брилянтно с ролята си. Стремителният възход на младия актьор, който получи оскарова номинация за ролята си в „Манчестър край морето”, доказа качества в „Три билборда извън града” и „Lady Bird”, а през 2018 година работи по усъвършенстването на способностите си с „Honey Boy” и „Boy Erased” (освен филма, написан и режисиран от баща му), може да донесе на Лукас много дивиденти, но и ще му гарантира сериозни очаквания за бъдещето, за които младежът ще трябва да „скача” доста високо.

Всяко предизвикателство е добре дошло, когато говорим/пророкуваме развитие в актьорската професия, само дето „Ben Is Back” ще се появи на кино два месеца след „Beautiful Boy” и се надяваме това да не изиграе лоша шега – и на филма, и на младия Хеджис. Защото нека бъдем честни – темите са доста близки и няма да е трудно след очарованието от симбиозата между Стив Карел и Тимъти Шаламе някак небрежно да не се обърне достатъчно/заслужено/все-пак-някакво внимание на дуета Джулия РобъртсЛукас Хеджис… Млъкваме – не сме гледали нито единия, нито другия филм, за да съдим! Надаваме се да бъдат оценени по достойнство.

Сценарист и режисьор на „Ben Is Back” е Питър Хеджис, ролите са разпределени между страхотната Джулия Робъртс, Лукас Хеджис, Катрин Нютън, Къртни Б. Ванс. Продуценти са Color Force и Black Bear Pictures, заедно с автора на филма, пълното финансиране осигуряват 30WEST и Black Bear.

Следващата седмица „Ben Is Back” ще бъде показан и на фестивал във Филаделфия и след това предстои широкото разпространение на филма – от 7 декември в избрани щатски кина. До края на годината ще са го видели киноманите и в Русия, Италия и Португалия, а в началото на 2019 – и в Холандия. За други територии все още няма информация – ще стискаме палци да ни се случи и на нас среща на голям екран.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *