Според правилата на (вездесъщните) Disney, дори и най-изцеденият филмов „сериал” може да си върне статута на „златна кокошка”. Наистина е невероятно как може да се измисли вариант, в който на щатското и световното народонаселение няма да им е скучно да влязат за пореден n-ти път в киносалона – и да се насилят да изгледат още една история, в основата на която са приключенията в увеселителния парк „Карибски пирати”. То е ясно, че отдавна измислиците на тема Джак Спароу, „Черна перла” и пирати-зомбита са излезли далеч отвъд границите на първоналчалната идея, но през всичките 15 години от „Проклятието на Черната перла” до „Отмъщението на Салазар” хората сякаш свикнаха да очакват все по-скучни и разочароващи морски пътешестия.

Сега Deadline съобщава, че на студиото му е хрумнала „гениалната” идея да направят рестарт на поредицата, като поверят писането на следващ сценарий на дуета Рет Рийз и Пол Уърник, отговорни за двата „Дедпул” филма и за „Zombieland” на Рубен Флайшър. За пореден път ще обърнем внимание на факта, че колкото и да са се „изтъркали” пиратските идеи, петте филма са направили боксофис приходи в размер на 4,5 милиарда долара в световен мащаб – неизбежно е продължението на този „сериал”. И като казахме неизбежно, вероятно това ще важи и за присъствието на Джони Деп (отново) в ролята на шантавия Джак – само дето ще трябва да се прецени кога ще могат да се вмъкнат в графика му, който е доста запълнен от трите предстоящи продължения на „Fantastic Beasts” по Дж. К. Роулинг, без да смятаме това, което вече е готово и очакваме премиерата му.

И още нещо е изключително важно за бъдещите авантюри на Disney в непознатите пиратски води с нови сценаристи – кой/кои режисьори ще си изберат да ръководят екипажа. Защото независимо от нестандартиня подход, който се очаква от Рийз и Уърник, един сценарий лесно може да се окаже окепазен от недостатъчно сръчен режисьор – виждали сме достатъчно примери. We’ll wait & see…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Те са сетиха за рестарт.. чак в шеста част. Трябва да е наистина добро и да се доближава до трилогията за да заличи горчилката от четвъртата част. Петицата беше доста сантиментална и се опитаха да се доближат до „Проклятието на Черната перла“. Обаче гафът с компаса е непростим…

    1. Когато във втората част, Джак отива при Тиа Далма за да търси ключа от сандъчето , тя го пита защо не използва компаса, който му е дала, за да го намери. Според петата част се оказва, че той взима компаса от мъртвия капитан на кораб, който успява да спаси от Салазар…

  2. Аз май ще бъда единствения, който ще защити последния филм и даже ще дръзна да кажа, че за мен той е най-добрия епизод от поредицата. Продълженията са неизбежни и след Салазар бях оптимистичен за бъдещето на франчайза, но тоя рибуут ми дойде изненадващо и ентусиазма ми бързо спадна….

    1. Нивото ще се вдигне, ако Блум и Найтли направят цял филм, иначе няма как да стане. Ако ги вкарат в добър сценарий заедно с Карина и Хенри ще стане интересно.

    2. Карина и Хенри са по-големи дупки и от русалката и свещеника от четворката! Ако се направят, че няма и никога не е имало такива герои, авторите може да качат с една идея качеството.
      Да не споменаваме дори за малоумната идея на Скоделарио, за пиратски екипаж, съставен изцяло от жени… Тия болни феминистки съвсем изтрещяха.

    3. Аз от последният бегло имам останали някакви спомени :(. Според мен е най-слабият. Ако не друго първите три ще си ги помня като една от последните по-запомнящите се и успешни комерсиални блокбъстър трилогии от началото на хилядолетието. Но то там колко качество се беше събрало, начело с Деп и банда от качествени и запомнящи се образи, Джери, Вербински, страхотните – Елиът и Росио (които общо взето движеха като невидими кукловоди качеството на поредицата), супер музика (колко пък беше преексплоатирана след това къде ли не), страшно готини и правилни филми. Така между другото, да вмъкна едно отклонение – все си мислех, че този екип щеше да се справи много по-добре с реализацията на новите Междузвездни и тайничко се надявах, Дисни тях да подберат (особено след такъв успех), ех останаха само мечти, после печал :D.

      Честно казано дори 4-тият имаше повече атмосфера за мен от 5-цата. Но мисля там сценаристите (старите) имаха далеч повече намеса, така че преживях русалката и отчето :P. Dead Men Tell No Tales, се чувстваше като прекомерно закъсняло и недоносено бебче на поредица която и е минало времето. Дори двамата норвежци със свежият Кон-Тики, все едно бяха работни агънца, но пък гледам филмът е направил пари, та ще се „гледат“ още.

    4. Според мен 5 > 4, но и двата са адски зле…