майкъл кийтън

Чудехме се защо не чуваме нищо за развитие по „апетитната” история на прочутия американски компютърен програмист и бизнесмен Джон Дейвид Макефи, която се предвижда да бъде претворена във филм с екологично-приключенското заглавие „King of the Jungle” – пък то причината била, че се търси кой да замести Джони Деп, който се преориентира сериозно в магьосническия бизнес. И ето, че наскоро стана ясно как Майкъл Кийтън поема благодатната роля (говори се, че самият 73-годишен Макефи сериозно е лобирал против Деп!), а компания ще му прави Сет Роугън, който се предвижда да влезе в ролята на разследащия журналист на списание „Wired” Ари Фърман, който си мисли, че е командирован за традиционно интервю в Белиз, а се забърква в хаотична реалност, параноя и дори в убийство…

Ясно е, че „King of the Jungle” ще бъде сериозно повлиян от реалните събития от живота на IT-магната. Към края на 90-те години създателят на софтуера „McAfee Antivirus” решава да си осребри богатството, оттегля се в джунглите на Белиз и там си създава свое „райско” кътче под формата на мини-колония, параноята му го обзема напълно и се отдава на секс и нелицензирана дрога с оръжейни запаси и всякакви лудости. А когато бившият му съдружник Грегъри Виан Фаул е намерен застрелян, Макефи е коментиран като заподозрян „инструктор” на убийството, но не е подведен под отговорност… Сценарият е на Скот Алекзандър и Лари Каразевски („The People v. O.J. Simpson”, „Ed Wood”) по статията на Джошуа Дейвис в „Wired” – „John McAfee’s Last Stand”; все още режисьори на амбициозния проект са Глен Фикара и Джон Рекуа („Focus”, „Crazy, Stupid, Love.”) и сме сигурни, че тази силна група ще се справи подобаващо с историята и нейните шантави герои.

Има една подробност, която обаче е доста подозрителна – още в предишната ни новина за „King of the Jungle” споменахме, че IMR ще предложат международните права на филма на пазара на 70-ото юбилейно издание на фестивала в Кан (миналата година), а се оказва, че статутът на проекта не е променен и продуцентите ще се опитат да направят крачка напред на предстоящия Американски филмов пазар през ноември. Роугън ще предостави актьорските си способности на екипа, без да се ангажира с допълнителни и/или продуцентски задачи – тази роля изпълняват компаниите Condé Nast Entertainment, Zaftig Films, MadRiver Pictures и Endurance Media. Рано е да се говори за снимачен период и премиерна дата, но с интерес ще очакваме новини по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *