виго мортенсен

Малко позабавихме тази новина, но когато фактите са важни, винаги стигаме до тях, независимо от закъснението. Според The Hollywood Reporter един от актьорите, които неимоверно много уважаваме и харесваме – Виго Мортенсен, е решил да направи логичния и често очакван (особено след определена възраст) преход зад камерата. За свой режисьорски дебют той е избрал драматичната история „Falling”, а негови партньори в реализирането на тази идея ще бъдат HanWay Films.

Историята, която е написана от актьора и той самият смята да изиграе главната роля, проследява Джон Петесен и живота му в Лос Анджелис с неговия партньор Ерик и тяхната осиновена дъщеря Моника. Бащата на Джон търси подходящо място, на което да се оттегли след пенсионирането си, синът му го кани в Лос Анджелис и разбиранията им за света неизбежно влизат в конфликт поради консервативната природа на възрастния мъж…

Партньори на Мортенсен в актьорския екип ще бъдат номинирания за „Златен Глобус“ Ланс Хенриксен („Aliens”, „Millennium”), който ще изиграе ролята на бащата, както и Сверир Гуднасон („Borg vs McEnroe”) – при все, че не е спомената ролята, която ще му бъде връчена, ние предполагаме „партньора Ерик”. Продуценти на проекта са Виго Мортенсен и Даниел Бекерман („The Witch”), като HanWay Films ще се ангажират с международното разпространение на филма, а уговорките ще започнат да се движат на предстоящия American Film Market.

Ето какво споделя Габриеле Стюарт, управляващ директор на HanWay:

Киноиндустрията винаги е смятала Виго за изключителен артист. Той е талантлив фотограф, поет и музикант. Сценарият, който той е написал за „Falling”, представлява силна и проникновена семейна драма. Много сме щастливи се, че ще имаме възможност да сме част от неговия обещаващ и вълнуващ режисьорски дебют.

В екипа на „Falling” са още операторът Марсел Зюскинд, с когото Мортенсен е работил по „The Two Faces of January” през 2014 година, както и художничката Каръл Спиър, която има сериозен опит и от работата си с Дейвид Кроненбърг („Videodrome”, „The Fly”), и от работата с Мортенсен по „Eastern Promises” и „A History of Violence”. И ние, подобно на директорката на HanWay, сме убедени, че мистър Мортенсен притежава поне толкова скрити таланти, колкото са сериозни и многобройни прекрасните му качества, които познаваме – затова му стискаме сериозно палци за бърза и успешна реализация на всички „творчески планове” и искаме да видим скоро режисьорския му дебют на голям екран.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *