Без да преувеличаваме, „Making a Murderer“ е един от най-интересните и ангажиращи сериали, които сме гледали, било то „true crime“ или изцяло художествени. Наясно сме, че много неща в него са представени едностранчиво и като цяло не бива с лека ръка да поставяме присъди за това дали Стивън Ейвъри наистина е невинен или не, но, честно казано, никога не сме подхождали към него с тази нагласа – като някаква абсолютна истина, а смятаме, че не това е основната идея на създателите му Лора Рикарди и Мойра Демос.

В случай, че не сте запознати, „Making a Murderer“ проследява действителната история на Стивън Ейвъри, който е осъден за изнасилване и опит за убийство и след 18 години в затвора, през 2003 г. присъдата му е отменена заради оневиняващо ДНК изследване. Само две години по-късно той е арестуван за убийство на Тереза Холбах и през 2007 г., заедно с племенника си Брендън Даси е осъден на доживотен затвор.

Сега Рикарди и Демос се завръщат с „Making a Murderer Part 2“, за да разкажат продължението на историята (както твърди рекламното изречение, „присъдата е само началото“). Първата част на сериала предизвика изключителен отзвук (при това в целия свят) и случаят на Ейвъри привлече вниманието на доста адвокатски кантори с възможности и ресурси, включително и на Катрин Зелнър, занимаваща се с отхвърлянето на грешни присъди, която опитва да подходи към делото от различен ъгъл и да представи нови доказателства, с които да извоюва справедливост за Ейвъри,Даси и семействата им.

Нямаме търпение да научим още любопитни подробности за тази наистина впечатляваща история, както и за начина, по който действа цялата американска правосъдна система. Вече знаем как приключва този нов опит за Стивън Ейвъри, но същото важеше и за предния сезон и това по никакъв начин не ни попречи да гледаме – както гласи евтиното клише – от ръба на седалката.

Премиерата на „Making a Murderer Part 2“ е на 19 октомври.

плакат making-a-murderer-part-2-poster-2-20181010

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment