След „Зад волана” не сме чули (почти) нищо за младия Ансел Елгорт – очевидно слабия „November Criminals”, който е минал бързичко на екран в Щатите преди година, е на Саша Джерваси и с Клои Грейс Морец, и оценките му онлайн са доста катастрофални, а „Billionaire Boys Club” беше тотален провал на екран – очевидно и неизбежно следствие на #MeToo движението. Елгорт има възможност да докаже, че само от време на време попада в неподходяща компания и/или на неподходящи сюжети, защото пълнометражният дебют на възпитаника на „Принстън” Бил Оливър „Jonathan” му дава прекрасна възможност да се „развихри”, при това в две роли. Вижте трейлър на филма!

Показана през април в програмата на Трайбека, а през есента – на фестивала в Лос Анджелис и Ванкувър, както и преди два дни пред публиката на Лондонския филмов фестивал, историята в „Jonathan” среща зрителите с двама братя, които делят едно тяло. Състоянието на героя на Ансел Елгорт е уникално – през деня той е обикновения, сдържан и скромен Джонатан, с вид и поведение на прекалено подреден млад мъж, но се оказва, че вечер превес в неговото съзнание (и тяло) взима друга личност на име Джон, която води съвсем различен начин на живот и дори си има гадже (в ролята е Суки Уотърхаус). Когато Джонатан осъзнава двойнствеността на своето съществуване, отношенията между „братята” внезапно се усложняват.

Обнадеждени сме от факта, че в конфигурацията се включва и психолога на Патриша Кларксън, която харесваме изключително много като актриса и в случая е ясно, че ще се опита да вкара Джонатан „в правия път” на психическото здраве. Но пък може да се окаже, че проблемите на младия мъж не са ограничени само до удивителното раздвоение на личността…

Все още имаме вяра в способностите на Елгорт и макар че в кратката си филмография той има няколко неподходящи стъпки, възлагаме надежди на бъдещето, още повече с перспективата да бъде режисиран от самия майстор Спилбърг в предстоящия римейк на „West Side Story”.

Очаква се „Jonathan” да се появи след месец в избрани киносалони и в платформите за VOD – премиерна дата 16 ноември 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *