Първи трейлър на криминалния трилър „Destroyer” на Карин Кусама с Никол Кидман

 

Още с премиерните си появи на фестивалите в Telluride и Торонто в края на това лято, възторжено се заговори, че криминалният трилър „Destroyer” на режисьорката Карин Кусама ще заблести с едно сигурно достойнство – изпълнението на величието Никол Кидман и обещанието, че ще я видим такава, каквато никога не сме я виждали до сега.

Прекрасно е, когато актриса от ранга на Кидман, която може да се похвали с дълъг списък от разнообразни и впечатляващи роли, голяма част от които отличени с всевъзможни номинации и награди, продължава истински да провокира себе си и не си губи времето нито за миг. Само през миналата година я гледахме в „The Beguiled“ на София Копола и прекрасния „Убийството на свещения елен“ на Йоргос Лантимос – в които си партнира с Колин Фарел. Завладя и малкия екран с втори сезон на австралийския криминален сериал „Top of the Lake“ и един от последните хитове на HBO „Big Little Lies“, в който освен водеща актриса, е и един от продуцентите – сериалът грабна множество награди включително „Златен глобус“ и „Еми“ за изпълнението ѝ като Селест Райт. Догодина се очаква втори сезон с режисьор Андреа Арнолд („Аквариум” и „Американски мед”) и участието на Мерил Стрийп.

Слуховете, които тази година се носят са, че шансовете на г-жа Кидман да получи двойна номинация от Акадамията са доста солидни – предполагаемо за на „Най-добра актриса в главна роля“ за „Destroyer” и поддържаща за ролята ѝ във втория режисьорски проект на Джоел Еджертън Boy Erasted”, в който влиза в ролята на консервативна майка, която желае хомосексуалността на сина ѝ да бъде излекувана. Първите отзиви за филма от критиката не са от най-позитивните, но дебело подчертават, че Кидман прави повече от отлична роля, която заслужава нашето внимание. С нетърпение очакваме на екран и двата филма, и докато вече имахме възможността да ви представим трейлър на „Boy Erasted”, то ето че идва ред да ви представим и първи официален трейлър и на „Destroyer”. Нека не губим повече време:

Филмографията на Никол Кидман може да бъде наречена палитрата на една многолика актриса, която може да ти отсече главата с чудовищни изпълнения с различно нюансирани грация и нежност („Мулен Руж“, „Студената планина“, „Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus“), така и с болка и меланхолия („Birth“, „Заешка дупка“ и „Часовете“, който ѝ донесе „Оскар“).

Видяното в трейлъра на „Destroyer” подсказва, че този път тя ще ни представи друг вид портрет – на суров и гневен човек, готов да се изправи срещу демоните и страховете си. Филмът ще проследи историята и трансформацията на детектива на полицията в Лос Анджелис Ерин Бел в две времеви линии – някогашната млада и идеалистично настрена Ерин до превръщането ѝ в жена, чието „минало да е изписано на лицето й, а гневът да изкривява чертите ѝ“, която отново се сблъсква с миналото си.

Режисьорът на филма Карин Кусама споделя:

Нейната гъвкавост често е в центъра на филмите ѝ, но тя не се беше потапяла толкова надълбоко от „Birth“ насам. Преобразява се толкова живо и истински в това същество на недоволството, че чак е чудно как не се впуска в такива крайности по-често.

В този трейлър лично ние имаме два любими момента: походката на Кидман на 33-та секунда и престрелката, която тя започва. Толкова не Никол Кидман! Целият трейлър оставя впечатлението за качествен крими трилър със заложени необходимите елементи за добро кино. Определено има заряд, добър ритъм и предспоставки за разказ-пътешествие с необходимата доза адреналин. Силно се надяваме да е така. Както се надяваме и да видим „Destroyer” на голям екран в България от 28 декември 2018 г.

никол кидман nicole_destroyer-img03-20181018

Никол Кидман и режисьорката Карин Кусама

Никол Кидман и режисьорката Карин Кусама

Себастиан Стан на снимачната площадка

Себастиан Стан на снимачната площадка

плакат

Режисьор на „Destroyer” е Карин Кусама („Jennifer’s Body”, „Поканата”, „XX”), по сценарий на Мат Манфреди и Фил Ней, с които Кусама е работила по „Поканата”. В актьорския екип освен Никол Кидман са още Брадли Уитфорд, Татяна Маслани, Себастиан Стан, Тоби Кебъл, Скут МакНейри, Бо Нап и др.

Щатската премиера е на 25 декември.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте