Трейлър на сериала „Проходът“ по Джъстин Кронин

от на 2018-10-24
 

Ето ви още един жанров сериал, който евентуално да прибавите към списъка си с неща за гледане – списък, който, ако сте като нас, ще ви трябват поне два живота, за да отхвърлите, при това ако спрете да добавяте нови заглавия. Става дума за екранизация по изключително успешната трилогия „Проходът“ („The Passage“) на Джъстин Кронин, която е адаптирана от Лиз Хелденс („Friday Night Lights“), а сред изпълнителните продуценти са Ридли Скот и Мат Рийвс.

В „Проходът“ младо момиче на име Ейми (Саная Сидни) е избрана да бъде тестов обект на проект „Ной“ – тайна медицинска лаборатория, в която учените експериментират с вирус, който може да доведе до излекуването на всички болести, но също така носи и потенциала да унищожи цялото човечество. Федералният агент Улгаст  (Марк-Пол Гослар) е натоварен със задачата да доведе Ейми до проект „Ной“, но вместо това той решава да я защити…

Вижте два трейлъра, единият от които е доста подробен по отношение на историята.

Не сме много вдъхновени от видяното, а и не сме чели романите Джъстин Кронин, за да преценим колко вярна е адаптацията. На този етап оставаме скептични за „Проходът“ и въпреки любовта ни към жанра, ще изчакаме да чуем отзиви, които трябва да са наистина впечатляващи, за да решим да гледаме – както казахме, има един куп други далеч по-качествени неща, които чакат реда си. Ако имаме време, по-скоро ще прочетем книгите.

И като казахме книгите, вижте официалния синопсис на българското издание (дело на Intense) на първия роман от трилогията (ревю за него може да намерите при нашите приятели от Книголандия), а след това ще откриете и официалния плакат на сериала.

Случи се бързо. За 32 минути един свят загина и се роди друг.

Настъпва немислимото: след пробив в системата за сигурност на таен проект на правителството на САЩ се появяват чудовища, създадени в ужасяващ военен експеримент. Думите не стигат, за да се опишат последствията — настъпва хаос и поголовно изтребление. Една нация, а след това и целият свят, осъмват променени завинаги. На оцелелите им остава да се включат в незнаеща край битка и бъдеще, където господстват страх, мрак, смърт, а участта им е далеч по-лоша от смъртта. Докато цивилизацията се разпада до първобитна среда, населявана от хищници и плячка, двама души бягат и търсят убежище. Агентът от ФБР Улгаст се измъчва заради стореното от него. Шестгодишното сираче Ейми е спасена от невъобразим по своята чудовищност научен проект, отключил апокалипсиса. За Ейми бягството от огнището на трагедията е началото на много по-дълга одисея, обхващаща километри и десетилетия до онзи миг и онова място, където трябва да спре хода на събитията, които никога не е трябвало да се случват.

плакат

Създател, шоурънър и сценарист на „Проходът“ („The Passage“) е Лиз Хелденс („Friday Night Lights“), а в основата на сериала е едноименната трилогия на Джъстин Кронин. Сред изпълнителните продуценти са Ридли Скот и Мат Рийвс. В ролите са Саная Сидни, Марк-Пол Гослар, Винсент Пиаца, Еманюел Шрики, Каролин Чикези, Джейми Макшейн, Бриан Хоуи и др.

Премиерата е на 14 януари 2019.

коментари
 
Отговорете »

 
 • jo
  2018-10-24 at 15:04

  Изглежда покъртително зле…

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-10-24 at 16:27

  C огромен кеф ще го скипна :)

  Отговор

 • velikan
  2019-02-04 at 11:03

  След като изгледах първите три серии – началото леко банално , но след втората серия увлича. Иначе става за вампири , но не толкова банално като Twinlight , така че сериала за мен лично е обещаващ :) На фона сериалите напоследък , според мен това си добър вариант , заедно с Gotham s5 увличат

  Отговор

 • Maya
  2019-02-12 at 22:50

  Чела съм трилогията и мога да кажа ,че съм заклет фен на Кронин.Скептична съм за сериала ,защото в моята представа трябва да има доста сериозен бюджет ,за да се изпълни добре,тъй като ще са нужни доста специални ефекти.Първата серия не ми вдъхна много доверие ,че ще излезе нещо добро ,но ще видим.

  Отговор

Коментирайте