Сред най-необяснимите характеристики на човешкото поведение е упорството – визираме не здравословния инат да свършиш нещо, защото си дал обещание или е важно за бъдещето, а постоянството да доказваш, че „още те бива”, когато фактите говорят точно обратното. Не можем да си представим, че Джон Траволта е закъсал за пари, нито че му липсват интересни проекти, от които да избира – и все пак той продължава да участва в най-обикновени екшъни, подобно на… Никълъс Кейдж. Когато имаш във филмографията си сериозен набор от култови роли, е добре да знаеш кога да спреш… да се излагаш. Явно подобни мисли не притесняват 64-годишния актьор, който се впуска в поредния криминален трилър „Speed Kills”, чиито два броя трейлъри може да видите тук.

Заявено е, че „Speed Kills” е вдъхновен от истинска история – мистър Траволта е в ролята на Бен Ароноф, шампион в надпревари с моторници и същевременно техен производител, който успява да си осигури доста охолно житие-битие, като снабдява с плавателни съдове и бреговата охрана на САЩ, и трафикантите на дрога. Както казват колегите отвъд океана, представете си „American Made” с лодки, вместо със самолети, във вариант „много по-лош филм”.

Любопитното при „Speed Kills” е синхронната работа по идеята като VR продукция, която печели наградата за най-добър пълнометражен филм с виртуална реалност на филмовия фестивал Cinequest в Силициевата долина, и може да бъде открита версия онлайн в Google Play, както и в приложението за пазаруване на Apple и Oculus. Общо взето, надали виртуалната реалност ще се различава много от това, което виждаме и в трейлърите – Траволта се размотава наоколо с куфарчета пари и напращели мацки, като по някое време го погват силите на реда, защото откриват големи количества забранени субстанции по неговите лодки. Дори и написано изглежда също толкова нелепо, колкото и в показано в картинки, но… това е личният избор с днешна дата на актьор, който имаше потенциал да си остане толкова култов, колкото са (част от) ролите му.

В „Speed Kills” участват още Катрин Уиник, Матю Модайн, Джеймс Ремар, Келан Луц, Дженифър Еспозито, Том Сайзмор, Жорди Мола, Майкъл Уестън, Моран Атиас и Амари Ноласко. Режисьори са Джон Лусенхоп („Takers”, „Тексаско клане 3D”) и Джоди Скърфийлд (за нея е режисьорски дебют); Лусенхоп е автор на сценария, заедно с Давид Арън Коен. Коен и Пол Кастро пък са заформили първоначалната история по едноименна книга на Артър Дж. Харис. Въобще – получила се е сериозна верижна реакция, в която се е включил и ентусиазма на Джон Траволта и резултатът е филм за сериозно убиване на време и… мозъчни клетки.

плакат

Появата на „Speed Kills” на кино в Щатите предстои след точно месец, на 16 ноември 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *