Първи поглед към „Гробище за домашни любимци“ по Стивън Кинг

от на 2018-10-05
 

Точно така, след години на празни надежди и очаквания, мечтата ни за нова и надяваме се, по-качествена екранизация на един от най-добрите романи на краля на ужаса Стивън КингГробище за домашни любимци“ („Pet Sematary“) най-накрая се сбъдна, за което отправяме благодарност към всички богове, включително и тези, отговорни за прокълнатото индианско „гробиште“, което е в основата на ужаса, който сполетява семейство Крийд.

След като проследихме чинно избора на режисьор в лицето (или по-скоро лицата) на дуото Денис Уидмайър и Кевин Колш („Starry Eyes”), а след това и кастинга на по-големите роли, сега е време и за първия поглед към филма, който идва под формата на снимки, разпространени от Entertainment Weekly. Преди това обаче, с две думи припомняме сюжета (между другото, ако не сте чели книгата, силно ви съветваме да поправите тази грешка):

Доктор Луис Крийд, заедно със съпругата си Рейчъл, дъщеря им Ейлин, малкия им син Гейдж и котката Чърч, се премества от Чикаго в малкото градче Лъдлоув в провинциален Мейн. Идиличният им живот в новия им дом се преобръща, когато Гейдж загива, блъснат на магистралата до дома им. Обсебеният и побъркан от скръб Луис ексхумира трупа на сина си и го закопава в прокълната индианска местност, превърната от местни деца в гробище за домашни любимци. Трупът възкръсва и ужасът на отвъдното се отприщва…

PET SEMATARY PET SEMATARY PET SEMATARY PET SEMATARY PET SEMATARY PET SEMATARY

Както се казва, дотук добре. В очакваме сме на първия трейлър (той ще дебютира следващата седмица), който да ни разкрие какво можем да очакваме от „Гробище за домашни любимци“ – дали филмът ще бъде верен на романа или поредната лишена от всякаква дълбочина, стерилна и натъпкана с „jump scares“ интерпретация.

Освен снимки, Entertainment Weekly предлагат още доста любопитни подробности за историята, както и коментари на главните действащи лица, но ние ви предлагаме само тези на режисьорите Денис Уидмайър и Кевин Колш, които говорят за темите в „Гробище за домашни любимци“:

Книгата е за смъртта, и за разговорите за смъртта, и за скръбта. И гробището за домашни любимци е първата стъпка от това. Донякъде цялата верига събития във филма се случва, защото не се говори за смъртта… Много деца научават за първи път за смъртта и как да се справят с нея, когато домашен любимец умре. Това ти помага да приемеш смъртта като естествена част от живота. Но в „Гробище за домашни любимци“ вместо да приемат загубата, те винаги се опитват да направят нещо… и това води до загубата на още животи.

Още веднъж, режисьори на „Гробище за домашни любимци“ („Pet Sematary“) са Денис Уидмайър и Кевин Колш („Starry Eyes“), а сценаристи са Дейвид Кайганич и Джеф Бълър, по романа на Стивън Кинг. В ролите са Джейсън Кларк, Джон Литгоу, Ейми Саймец, Жете Лорънс, Алиса Брук Левин, Хюго и Лукас Лавоа и др.

Премиерата е 5 април 2019.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Dredd
  2018-10-05 at 12:52

  Чакайте малко, какво прави моя котарак на тази снимка!? Лично го погребах преди 10 години …

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-10-05 at 13:23

  Баси как искам това да е повече от средняшки адекватно, а не пак да гледаме занаятчийски грамотни, но генерични jump scare масовки като „То“. Проектът има потенциал за много повече от рандъм жанров хит. Кастът изглежда великолепно, особено Джон Литгоу.

  Отговор

  • Крали Марко
   2018-10-05 at 13:32

   Галфон… Свършиха се българските думи ли, та рандваш?


  • UZUMAKI
   2018-10-05 at 13:51

   Свърших върху лицето ти, джипси.


  • Mad Max
   2018-10-05 at 19:37

   😀 😀 😀


  • Vesela Proshkova
   2019-02-07 at 21:14

   UZUMAKI Какво ще кажете след днешната новина?

   Поредната гавра или поредната гениална екранизация? Според мен – отговор 1. И ми е тъпо, защото този роман е сред най-най-великете на Краля.


  • UZUMAKI
   2019-02-08 at 09:53

   Мдам, под новината за втория трейлър бая понахранихме.


  • Rockfan
   2019-02-08 at 11:36

   Дааа, Джон Литгоу :) . Сещам се с какъв кеф го гледах в ролята на самовлюбения грандоман професор/извънземен в „На гости на третата планета“. Голям е, истински се забавлявах. Не, че има голяма връзка с темата, де- просто си спомних за това, четейки новините около „Гробище…“-то…


 • Наум Преславски
  2018-10-05 at 13:49

  Изглежда също толкова зле, колкото и книгата.

  Отговор

 • Иван
  2018-10-05 at 15:30

  Историята е толкова семпла и преповтаряна в десетки филми, ще бъде досадно да гледам видяни неща.

  Отговор

  • Ди
   2018-10-05 at 19:08

   Наистина ли?
   В кой филм има подобен сюжет?


  • UZUMAKI
   2018-10-05 at 20:55

   Ignore him. Абонирал се е за новините около тоя проект и постоянно пуска един и същ безсмислен коментар. ?


 • Стефан Ст
  2018-10-05 at 16:04

  Най-голямата стойност на книгата е в описанието на вътрешните дилеми на героите, описанието на противоречията в главите им, страха, отчаянието и надеждата. Това много трудно би се поресъздало на екран. Затова съм и скептичен. А и неискам да имам очаквания, след разочарованието, което ми донесе То.

  Отговор

 • radi
  2018-10-05 at 19:21

  Толко бързо ли се мина времето и се очаква трейлър? Искам да има брутални сцени и да подскачаме

  Отговор

 • Гробище
  2019-11-28 at 17:44

  „Гробиште“? Да ръкопляскам ли?Неграмотни журналисти ни заливат отвсякъде!

  Отговор

Коментирайте