Нов тийзър на „Apostle“ на Гарет Еванс с Дан Стивънс и Майкъл Шийн

от на 2018-10-10
 

Този петък е премиерата на „Apostle“ на режисьора Гарет Еванс и Netflix представят нов тизйър на филма. Първият пълен трейлър беше достатъчно красноречив по отношение на това, какво можем да очакваме – и като история, и като атмосфера, и сега стрийминг гигантът предлага доста по-кратък поглед, с който ни питат дали сме готови за филма? Ние сме повече от готови, но съдейки по видяното и част от отзивите, които виждаме в рекламата, си мислим, че доста хора може и да не са.

Припомняме, че „Apostle“, който е с участието на Дан Стивънс и Майкъл Шийн, е описван като „поразяваща окултна притча, в която единственото по-ужасяващо нещо от лудостта е зловещата реалност зад нея“. В случай, че ви трябва повечко контекст, по-долу ще откриете официалния синопсис. Вижте новия тийзър.

Чакаме уикенда дори с още по-голямо нетърпение от обикновено. „Apostle“ събира в едно множество неща, които са ни близки на сърцето (обожаваме хоръри с култове, които са в епоха), представени чрез неповторимия стил на Гарет Еванс („Merantau“, „The Raid“), когото намираме за един от най-интересните и оригинални режисьори, работещи в момента, особено когато става дума за визуализация на екшън.

Действието на „Apostle“ се развива в Лондон, през 1905 г. Блудният син Томас Ричардсън (Стивънс) се завръща у дома, където открива, че сестра му е задържана от членовете на религиозен култ, които искат откуп. Твърдо решен да я освободи на всяка цена, Томас отива на идеалистичния остров, където живеят последователите на култа под ръководството на харизматичния пророк Малкълм (Шийн). Инфилтрирайки се в общността на острова, Томас научава, че корупцията, която култът твърди, че отхвърля, е проникнала дълбоко сред неговите членове, и открива истина, далеч по-лоша, отколкото си е представял.

Режисьор и сценарист на „Apostle“ е Гарет Еванс („Merantau“, „The Raid“), а в ролите са Дан Стивънс, Луси Бойнтън, Марк Луис Джонс, Бил Милнър, Кристийн Фросет, Пол Хигинс, Майкъл Шийн и др.

Премиерата е на 12 октомври по Netflix.

коментари
 
Отговорете »

 
 • fishek
  2018-10-23 at 10:30

  Филма беше чудесен ! Страхотни кадри и майсторски поднесен. Историята си я биваше, а играта на актьорите ме убеди. Препоръчвам, а и ще чакам един дисекшън да му направите.

  Отговор

 • 2018-10-23 at 11:35

  Много лавкрафтски, убийствено точен актьорски ансамбъл + главната роля е като специално писана за Стивънс, смела режисура, навлизаща в крайности и изцяло връзваща се с мууд-а и темпераментите. Сценография + костюми също са за хвалби, на точните места са пипнали, без изсилвания са заковали периода. Сюжетната структура ми хареса много, има си и градене на напрежение, има си и добре замислени обрати подплатени с правилните корекции в поведенията на персонажите. Изключително приятни, работещи драматургични подлинии! С една дума – фееричен.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-10-23 at 14:52

  6/10, нелош като постановка, но нищо специално като цяло.

  Отговор

Коментирайте