Нов старт и сценарни хоризонти за поредицата „Карибски пирати”

от на 2018-10-25
 

Според правилата на (вездесъщните) Disney, дори и най-изцеденият филмов „сериал” може да си върне статута на „златна кокошка”. Наистина е невероятно как може да се измисли вариант, в който на щатското и световното народонаселение няма да им е скучно да влязат за пореден n-ти път в киносалона – и да се насилят да изгледат още една история, в основата на която са приключенията в увеселителния парк „Карибски пирати”. То е ясно, че отдавна измислиците на тема Джак Спароу, „Черна перла” и пирати-зомбита са излезли далеч отвъд границите на първоналчалната идея, но през всичките 15 години от „Проклятието на Черната перла” до „Отмъщението на Салазар” хората сякаш свикнаха да очакват все по-скучни и разочароващи морски пътешестия.

Сега Deadline съобщава, че на студиото му е хрумнала „гениалната” идея да направят рестарт на поредицата, като поверят писането на следващ сценарий на дуета Рет Рийз и Пол Уърник, отговорни за двата „Дедпул” филма и за „Zombieland” на Рубен Флайшър. За пореден път ще обърнем внимание на факта, че колкото и да са се „изтъркали” пиратските идеи, петте филма са направили боксофис приходи в размер на 4,5 милиарда долара в световен мащаб – неизбежно е продължението на този „сериал”. И като казахме неизбежно, вероятно това ще важи и за присъствието на Джони Деп (отново) в ролята на шантавия Джак – само дето ще трябва да се прецени кога ще могат да се вмъкнат в графика му, който е доста запълнен от трите предстоящи продължения на „Fantastic Beasts” по Дж. К. Роулинг, без да смятаме това, което вече е готово и очакваме премиерата му.

И още нещо е изключително важно за бъдещите авантюри на Disney в непознатите пиратски води с нови сценаристи – кой/кои режисьори ще си изберат да ръководят екипажа. Защото независимо от нестандартиня подход, който се очаква от Рийз и Уърник, един сценарий лесно може да се окаже окепазен от недостатъчно сръчен режисьор – виждали сме достатъчно примери. We’ll wait & see…

коментари
 
Отговорете »

 
 • fishek
  2018-10-25 at 11:36

  if it works don’t fix it

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-10-25 at 12:45

  It doesn’t really work, though.

  Отговор

 • Мартин Динев
  2018-10-25 at 17:36

  Те са сетиха за рестарт.. чак в шеста част. Трябва да е наистина добро и да се доближава до трилогията за да заличи горчилката от четвъртата част. Петицата беше доста сантиментална и се опитаха да се доближат до „Проклятието на Черната перла“. Обаче гафът с компаса е непростим…

  Отговор

  • Vincent
   2018-10-26 at 03:03

   Какъв гаф с компаса?


  • Мартин Динев
   2018-10-26 at 10:47

   Когато във втората част, Джак отива при Тиа Далма за да търси ключа от сандъчето , тя го пита защо не използва компаса, който му е дала, за да го намери. Според петата част се оказва, че той взима компаса от мъртвия капитан на кораб, който успява да спаси от Салазар…


 • X-Force
  2018-10-25 at 19:16

  Аз май ще бъда единствения, който ще защити последния филм и даже ще дръзна да кажа, че за мен той е най-добрия епизод от поредицата. Продълженията са неизбежни и след Салазар бях оптимистичен за бъдещето на франчайза, но тоя рибуут ми дойде изненадващо и ентусиазма ми бързо спадна….

  Отговор

  • Мартин Динев
   2018-10-25 at 20:48

   Нивото ще се вдигне, ако Блум и Найтли направят цял филм, иначе няма как да стане. Ако ги вкарат в добър сценарий заедно с Карина и Хенри ще стане интересно.


  • Джак
   2018-10-26 at 17:45

   Карина и Хенри са по-големи дупки и от русалката и свещеника от четворката! Ако се направят, че няма и никога не е имало такива герои, авторите може да качат с една идея качеството.
   Да не споменаваме дори за малоумната идея на Скоделарио, за пиратски екипаж, съставен изцяло от жени… Тия болни феминистки съвсем изтрещяха.


  • .
   2018-10-26 at 20:59

   Аз от последният бегло имам останали някакви спомени :(. Според мен е най-слабият. Ако не друго първите три ще си ги помня като една от последните по-запомнящите се и успешни комерсиални блокбъстър трилогии от началото на хилядолетието. Но то там колко качество се беше събрало, начело с Деп и банда от качествени и запомнящи се образи, Джери, Вербински, страхотните – Елиът и Росио (които общо взето движеха като невидими кукловоди качеството на поредицата), супер музика (колко пък беше преексплоатирана след това къде ли не), страшно готини и правилни филми. Така между другото, да вмъкна едно отклонение – все си мислех, че този екип щеше да се справи много по-добре с реализацията на новите Междузвездни и тайничко се надявах, Дисни тях да подберат (особено след такъв успех), ех останаха само мечти, после печал :D.

   Честно казано дори 4-тият имаше повече атмосфера за мен от 5-цата. Но мисля там сценаристите (старите) имаха далеч повече намеса, така че преживях русалката и отчето :P. Dead Men Tell No Tales, се чувстваше като прекомерно закъсняло и недоносено бебче на поредица която и е минало времето. Дори двамата норвежци със свежият Кон-Тики, все едно бяха работни агънца, но пък гледам филмът е направил пари, та ще се „гледат“ още.


  • UZUMAKI
   2018-10-26 at 22:51

   Според мен 5 > 4, но и двата са адски зле…


Коментирайте