IMG_5914 (1)

Освен откриващия филмВремето е наше” на Петър Попзлатев, в рамките на Киномания 2018 ще бъдат показани още няколко родни филма. Един от тях е „трагикомичната история на едно самотно и малко странно семейство“ „Мълчанието на сестра ми” на режисьора Киран Коларов, с участието на  Каталин Старейшинска, Ованес Торосян и Деян Донков.

Киран Коларов е автор на един от най-любимите ни и качествени български филми – „Служебно положение: ординарец“, както и на един от най-тъпите – „Испанска муха“ и се надяваме „Мълчанието на сестра ми” да се доближава повече до първия.

Повече подробности за филма и за прожекциите му в рамките на Киномания, може да видите в официалното прессъобщение.

„МЪЛЧАНИЕТО НА СЕСТРА МИ” С катАлин старейшинска, ОВАНЕС ТОРОСЯН И ДЕЯН ДОНКОВ Е СРЕД БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА КИНОМАНИЯ 2018

„Мълчанието на сестра ми” на режисьора Киран Коларов (който е и сценарист на филма) е сред родните продукции, които тазгодишната Киномания ще покаже.

Трагикомичната история е за едно самотно и малко странно семейство, което бащата отдавана е напуснал (оставяйки след себе си само колекция от пеперуди – свидетелство за многобройните му връзки), ексцентричната майка Виена (бивша цигуларка, кръстена на Виенската филхармония), се опитва да сплоти, синът –тийнейджър, мечтае да стане писател на еротични романи, а 18-годишната сестра Анди умишлено отказва да говори и контактува само чрез таблета си.

В това семейство, по думите на самия режисьор, е имало предателство и измяна, но в крайна сметка любовта преобразява духовния свят на майката и двете й деца.

Анди (Каталин Старейшинска) се увлича по чаровния скитник Динко Кучето (Ованес Торосян), който вижда в младото момиче изгодна сделка, но в крайна сметка се оказва отчаяно влюбен в него. Деян Донков играе ролята на шармантния цигански барон Бингото, на който Динко има намерение да продаде Анди. След драматични премеждия, сломената майка предприема отчаян ход…

Каталин Старейшинска, която изпълнява главната роля във филма, е сред обещаващите млади актриси в театъра, която вече има номинация за Икар за дебют, както и за Аскеер за „Изгряваща звезда”.

Във филма става въпрос за борба за близост и любов. Недоимъкът на любов сред хората може би се дължи на това, че ние не искаме да разберем  другият свят, околните, и се интересуваме прекалено много от собственото си битие. Нямаме понятие какво са другите около нас”, убеден е режисьорът.

Премиерата за София е в кино „Люмиер Лидл” на 22 ноември от 18:30 часа.

Следете програмата на Киномания, за да разберете местата и датите  и за останалите прожекции!

Билетите са в продажба на касите на НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg. Гледайте селекцията на Киномания 2018, за да видите големите филми преди големите награди!

Киномания е част от Календара на културни събития на Столична община за 2018 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Опитах се да изгледам „Мълчанието на сестра ми“.
    Издържах само 10 минути.
    Потресен съм от тази крещяща безидейност, бездарност и мъчителен опит за нескопосана компилация между Амели Пулен и циганският свят на Костурица.
    Българското кино е празно, като торба с изгнили орехи.

  2. Изгледах го целия – с мъка последните 30 минути … Наистина много , много зле ! В стремежа си да копират от „големите“ се е получила абсолютна манджа с грозде …