Твърде вероятно е да сте срещнали името на Кийра Найтли напоследък в новини, свързaни с това, че е забранила на дъщеря си да гледа анимации като „Пепеляшка”, защото не са добър пример за младите момичета.

Друга новина някак продължение и затвърждение на възпитателните подходи, идва от Variety. Актрисата ще участва с главна роля в комедийната драма „Misbehaviour”. Филмът е базиран на действителни събития от конкурса „Мис Свят“ през 1970 г. Тогава се прави опит конкурсът да бъде саботиран още преди началото му чрез поставяне на бомба, а след неуспеха в последствие живото излъчване бива прекъснато от набиращото мощ феминистко движение – обстрелват сцената с бомби от “брашно”, изненадвайки хоста на събитието Боб Хоуп. Доводът им е, че такива конкурси унижават жените. Опитът им за бойкот отново се проваля, а вълненията около конкурса не спират до тук – за първи път в историята чернокожа жена оглавява класацията и измества фаворитката от Швеция.

Към актьорския състав се присъединяват и Гугу Мбата-Роу („Belle”), Джеси Бъкли („Beast”, „Wild Rose”). Сценарият е дело на Ребека Фрайн, с редакция от Габи Чиапе, а режисьор е Филипа Лоутроп, която е една от двете жени носителки на Наградата на БАФТА за най-добра режисура. Печели два пъти – през 2013 г. с „Call the Midwife” и по-рано тази година за минисериала „Three Girls” .

Misbehaviour” се появява в момент, в който се дискутира проблемът за ограничените изяви на жените във водещи роли в киноиндустрията. Ще следим какъв ще бъде успехът на този проект и ще запълни ли качествено тази недостатъчност.

Правата върху филма тепърва ще бъдат продавани на Американския филмов пазар от края на октомври, а Pathé ще разпространява във Великобритания. Франция и Швейцария. Към момента не е обявена премиерна дата. Но пък знаем за други, задаващи се на хоризонта. Кийра Найтли е в интензивен период и предстои да я видим в „Лешникотрошачката и четирите кралства”, през януари в „Colette”, който в момента може да бъде видян на Cinelibri и през март 2019 в „The Aftermath”. Също така ще вземе участие и в биографичния филм „Official Secrets” от Гавин Худ, който е на етап постпродукция.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 Comments

  1. Предстоят доста интересни проекти с участието на Кийра Найтли, като изключим Лешникотрошачката…

  2. Науме, тия филми с Кийра са снимани в същото студио, в което са снимали кацанията на Луната ?

    1. Те и за това са качествени! 🙂

    2. https://youtu.be/jlUNJzU9Mdw?t=795 – звук във вакуум?

      https://youtu.be/jlUNJzU9Mdw?t=1349 – Terry Virts, ISS Commander: “.. that would be able to launch one day the Orion capsule and other components to destinations beyond Earth orbit. Right now we can only can g.. erm fly in Earth orbit. Hopefully, this new system will allow us to send humans on the Moon, Mars, asteroids..“

      Грешката, която се прави е, че всички залитат в крайностите като религиозни фанатици, или ако не залитат искат да принудят всички останали да изберат страна. Трябва задължително да си или побъркан противник на науката, сектант, флат млат something.. или да се съгласяваш със абсолютно всичко, което ти подават с лъжичката американското правителство, наса, пр кръгове и други инструменти на попкултурата и послушници.. Ако мислиш логически и критично във всеки един момент и задаваш въпроси ставаш свидетел на невероятни реакции. И се стига до ситуации, в които хора, които тръбят, че са уж поддръжници на науката, бълват змии и гущери вместо да влязат в научна дискусия. Обичам астрофизиката, вярвам на 99.9%, че сме кацали на Луната, воден от научните си знания, но също воден от страстта си към науката не бих си позволил неуважението да псувам хора и да ги слагам под общ знаменател, хора мислещи и задаващи въпроси. Достойната постъпка е да споделиш научните си опори, не всички присмехулници имат и бегли научни основи. Когато знаеш нещо и си мислиш, че знаеш повече, по-хуманната реакция е да споделиш знанието. Науката е спирка, а не крайна дестинация. Целта на науката не е да унищожиш някого с обиди. Целта й е да се развива постоянно и да можем един ден да пътуваме в Слънчевата система и отвъд. Да знаем повече за поведението на тези пространства.

    3. Това, което правиш е жалко и несериозно. Избери си, дали ще се правиш на клоун с емотиконите или на мизерник с долните си обиди. То си пролича, че от науката абсолютно нищо не отбираш.

    4. Доказваш за пореден път колко безвъзвратно изгубен си в патологиите си.

    5. Напомням ти, че над главата ти вече са надвиснали 5-6 долнопробни обиди към мен и семейството ми. Не си утежнявай допълнително положението. Аз няма да ти слизам на нивото, не се притеснявай за това. Извиних ти се за грешката си, а ти не само, че не се извини за предишните си глупости, вместо това продължаваш да се правиш на интересен. Нито си оригинален, нито толкова хитър за колкото се мислиш. За интелект вече не става дума, откакто се държиш като 15-годишен. Пиян ли си като ги пишеш тези неща? Поведението ти е крайно неадекватно.

    6. Пиян съм от любов по теб, принцесо самотна.