Amazon Studios отложиха „A Rainy Day in New York” на Уди Алън

от на 2018-09-14
 

уди алън

През последните години Уди Алън успешно си сътрудничи с Amazon Studios по филмите „Café Society“, „Wonder Wheel“ и минисериала „Crisis in Six Scenes”. Предполагаше се това да продължи и с „A Rainy Day in New York“, но, уви, от Amazon Studios отложиха разпространението на филма за неопределен период. От 1982 г. насам Уди Алън представя поне по един филм годишно, „A Rainy Day in New York” щеше да бъде 48-мият игрален филм на режисьора. Интересно щеше да е го гледаме, тъй като някак Алън, като че бе заменил качеството (може би) за сметка на количеството в последните години и всеки нов негов филм бе очакван с надежда да видим познатия и обичан майсторския похват и стил.

Движението #MeeToo успя да разтърси и света на Уди Алън, след като обвинението за сексуално посегателство срещу него от 1992 г. получи силен медиен интерес през 2016 г. и в резултат нанесе мощен удар върху репутацията на режисьора. Това предизвика ефекта на доминото и част от актьорския състав на „A Rainy Day in New York”, включващ Грифин Нюман, последван от Ребека Хол, Тимъти Шаламе и Селена Гомес заявиха, че съжаляват, че са работили с Уди Алън, дариха заплатите си от филма в различни благотворителни организации и се зарекоха да не работят повече с него. Това стана в месеците, след като заснемането на филм бе завършено през октомври 2017 г. Според източници, ако филмът не бъде пуснат, това ще коства на Amazon 25 млн. долара.

Изглежда Amazon са предпазливи, тъй като в ерата на #MeeToo очевидно е рисково да се популяризират и реализират филми, последвани от скандали. При реализирането на „Wonder Wheel“ компанията също изпита трудности, поради съвпадението на премиерата с обвиненията срещу Уди Алън. Впоследствие появилите се кадри от „A Rainy Day in New York”, намекващи за неуместна връзка между възрастен мъж (Джъд Лоу) и младо момиче (Ела Фанинг), донесоха още критика и порицание.

Самият сюжет е забулен в мистерия. Уди Алън обмисля идеята за филма от 15 години. Трима младежи са в центъра на действието – Шаламе, Гомес и Фанинг, които изглежда са в някакъв любовен триъгълник. В IMBD е обявено, че „двама младежи пристигат в Ню Йорк за един уикенд, където са посрещнати от лошо време и серия от приключения“.

Въпреки че „A Rainy Day in New York” е завършен, нито трейлър, нито други рекламни материали са разпространени. Няма яснота дали ще бъде излъчен някога, или ще бъде отложен напълно завинаги, без значение, че Amazon подписа през 2016 г. сделка за 5 филма с Уди Алън. Очакваше се премиерата да бъде в края на 2018, но от Amazon заявиха, че всъщност дата за премиера никога не е била определяна.

коментари
 
Отговорете »

 
 • TTT
  2018-09-14 at 12:56

  А дано изтече някак в нета, както на Луи СК филмът (който, btw, e удиалъновски на макс и поне на мен доста, доста ми допадна, макар че е с пачата Клоуи-Грейс) :)

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-09-15 at 11:09

  #MeeToo са шибани фашисти.

  Отговор

Коментирайте