матю маконъхи

Дебютира първият тийзър трейлър за новия филм на Хармъни Корин – „The Beach Bum”. За пръв път писахме за проекта когато изпълнителят на главната роля Матю Маконъхи сподели за веселите си преживявания на снимачната площадка с любимеца ни Снууп Дог.

Тийзърът ни показва точно това, което очаквахме, имайки предвид какво знаехме за филма до сега: Муундог (Маконъхи) е бунтар поет, който „живее по собствени правила”, което изглежда означава, че е в постоянен транс от наркотици, алкохол и разврат, лежи покрай басейни и се опитва да си купи LSD от супермаркети. Видеото се лашка между неоновите светлини на нощния живот на Маями и окъпаните от слънце тела по бикини на дневния крайбрежен живот в Маями. Виждаме и проблясъци на другите откачени персонажи, които ще подкрепят Мунндог, изиграни от Айла Фишър, Снууп Дог, Джими Бъфет, Зак Ефрон и Мартин Лорънс.  В същото време тийзърът служи само и единствено за представяне на героя на Маконъхи и стилистиката на филма – няма в него дори и загатване за сюжет, което в никой случай не смятаме за лошо на този етап.

Предупреждаваме, че тийзърът е „red band” – строго за над 18-годишна публика.

По две коренно противоположни причини живо се интересуваме от този проект. Първо, Матю Маконъхи. В последните няколко години всички знаем, че той се отдаде на адски сериозни и драматични роли и ни показа своя страна, за която не бяхме предполагали и за която много го уважаваме. Той обаче изглежда продължава да си бъде безумно „чил“ тексасеца, в когото се влюбихме в „Dazed and Confused“ и се радваме да го видим отново в (безумна) роля, която му дава възможността да разпусне и просто да избухне на екрана. Не си спомняме от кога единствен кадър не ни е зарадвал толкова, колкото да видим Маконъхи, приличащ на надрусано фламинго:

beach-bum-20180908

В същото време обаче имаме подозрения, че този филм няма да е просто напушеняческото забавление, което изглежда. В предишните проекти на Хармъни Корин („Gummo”, „Купонджийки”, „Хлапета”) къде по-близо, къде по-надълбоко под повърхността, винаги се крие един ужасяващ мрак, който избива измежду всичкия купон и ти напомня за себе си по най-неочаквани и брутални начини. Корин е далеч от проповядването – той в никой случай не укорява героите си и не ги наказва за това, което правят. Въпреки това обаче умело яхва баланса между завидно добрите преживявания и тежките последици, които те могат да имат.

Именно заради тази дихотомия, присъща на Хармъни Корин, сме доста заинтригувани от този проект. Защото нека бъдем честни – няма нищо забавно в това да си трезвият на парти, на което всички други са пияни. Ще имаме нужда от нещо по-съществено, а не само неспирна веселба, ако режисьорът иска вниманието ни да бъде задържано повече от 3 минути след като излезем от киносалона.

Ще купонясваме с „The Beach Bum” от 22 март 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments