Този ноември Адонис Крийд се завръща на ринга с „Крийд 2“ („Creed II“) – директно продължение на „Крийд: Сърце на шампион“, с който бе вдъхнат нов живот на сагата за боксьора Роки Балбоа. В новия филм връзките с поредицата „Роки“ се затягат още по-здраво, тъй като младият Адонис трябва да си изправи срещу миналото – своето и това на Роки. Той трябва да се пребори (както физически, така и психически) с Виктор Драго – синът на Иван Драго, от чиито ръце (пред очите на Роки) умира собственият му баща Аполо Крийд.

Точно така, след „Крийд: Сърце на шампион“, който не беше нищо специално, но поне  имаше известни качества, които му позволяват да стои сам за себе си, с „Крийд 2“ се връщаме изцяло в „сапунката“. Утехата ни е, че поне изглежда доста по-добре от повечето продължения на „Роки“, включително и „Роки IV“, с който има пряка връзка и който е обидно лош.

Припомняме, че режисьор на „Крийд 2“ е Стивън Кейпъл джуниър („The Land“), който замени Райън Куглър, а сценарият е дело на Чео Ходари Кокър и Силвестър Сталоун. В главните роли се завръщат Майкъл Б. Джордън като Адонис, Силвестър Сталоун като Роки Балбоа и Долф Лундгрен като Иван Драго. Ролята на Виктор Драго се изпълнява от румънския боксьор Флориан Мунтеану.

Вижте новия трейлър на филма.

Както вече казахме, определено „Крийд 2“ изглежда на доста по-високо ниво от продълженията на „Роки“, но просто не можем да се отърсим от усещането за влизане в схемата с номерациите, като с всеки следващ нещата стават все по-зле и по-зле. Надеждата ни тук е, че все пак ще има някаква солидна драматична основа, а няма да видим просто повод, както казват в Америка, „to walk down memory lane“. С други думи, точно за този франчайз не ни се хапват „member berries“.

В добавка ви предлагаме официалния синопсис и два нови постера.

Адонис Крийд се опитва да намери баланса в живота си. Между личните задължения и подготовката за следващия голям мач, той се изправя срещу най-голямото си предизвикателството. Да застане лице в лице с опонент, свързан с миналото на семейството му, само засилва напрежението за предстоящата битка на ринга. Роки Балбоа е плътно до него през цялото време и с Адонис заедно се сблъскват със споделеното си наследство, задават си въпроса за какво си струва да се борят и разбират, че няма нищо по-важно от семейството. „Крийд 2“ носи послание за корените на всеки от нас, за това какво ни мотивира да станем истински шампион и да си припомним, че където и да идем, не можем да избягаме от историята си.

creed_ii_ver4_xlg плакат

Режисьор на „Крийд 2“ („Creed II“) е Стивън Кейпъл джуниър („The Land“), а сценарият е дело на Чео Ходари Кокър („Luke Cage“) и Силвестър Сталоун. В ролите са Майкъл Б. Джордън, Силвестър Сталоун, Долф Лундгрен, Флориан Мунтеану, Теса Томпсън, Фелиша Рашад, Ууд Харис, Андре Уорд и Ръсел Хорнсби.

Премиерата е 23 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Looks ламе.
    Ама разбира се, че не може да се мръдне напред с нова история , а трябваше да се върнат назад и да МБДЖ. да се бие с Драго джуниър.

    1. Да, и на мен ми допада като за продължение ️?

    2. Интересно ми е дали ще убият Сталоун – филмът предполага отново голяма жертва и може мачът тоя път да коства живота на треньора, а не на шампиона 🙂

    3. 100% ще умре в този филм и в третия Крийд ще има само флашбакс със Слай, за да затворят трилогията за Крийд и съответно ще има пропър сенд-оф на Слай. Залагам си заплатата на това!

    4. Ще е яко, ако Сталоун се завърне за третия “Крийд” като режисьор 🙂

    5. Може … може да му е последен филм като цяло и с него да завърши кариерата си 🙂

    6. Може , но аз съм повече фен на Рамбо

    7. Аз също. Чакам новия с нетърпение 🙂

  2. Имайки предвид възрастта на Сталоун няма как този франчайз да мръдне по-напред от това…даже бих казал, че това е единственият начин и не виня никой от продуцентите (даже ги аплодирам).

    Като споменах Сталоун – тъжно ми е, че в първите филми неговия треньор беше неотлъчно до него и тогава гледахме Роки във върхова форма, а сега времето е настигнало актьора и колкото и добре да изглежда за годините си, нямам как да се скрие възрастта. И въпреки това франчайза има много добра морална нишка/поука, която се радвам, че доразвиват и както в живота, така и във филма Роки не се отказва никога а продължава смело напред!!!

    Съгласен съм с Узи – 7/10 ще е перфектната оценка – също както беше с предния Крийд, пък да видим…

    Чичо Голф Лундгрен и той гледам е загладил мустака. Интересно е, че тази година ще е в поддържаща роля в две от най-големите кино заглавия – Крийд и Банкямен.