Romanoff

Наздоровья!

Е, в случая не е подходящо да се добави „Приятно вспомнить!”, защото иде реч за „The Romanoffs” – един специфичен вид продължение/преизмисляне/украсяване на митове и легенди, като основата е положена от мита за съществуването на наследници на последната руска императорска фамилия. За най-младите, често незаинтерсовани поколения ще кажем, че болшевишкият преврат през 1917 година слага край на живота на значителен брой (ако не и всички) представители на интелектуалния потенциал на тогавашна Русия и с това, плюс налагане на идиотските комунистически идеали, една велика държава се връща стремително към средновековното мракобесие. Неизбежно и закономерно, след екзекутираните е и царското семейство.

Сто години след споменатите вече събития, създателят на „Момчетата от Медисън Авеню” („Mad Men”) Матю Уайнър решава да се посвети на идеята да разкаже какво би станало, ако проследим живота на хора, които се намират в съвсем различни части на света, но живеят с вярата, че във вените им тече аристократичната кръв на Романови. Обемът на работата е сериозен и затова историята се превръща в антология, която разказва осем отделни истории; продуценти са Amazon Studios, а първият (по)пълен трейлър на поредицата дава доста добра представа за мозайката от съдби, която ще се подреди пред очите на зрителите.

https://www.youtube.com/watch?v=Y2qWLttWvYI

Изглежда интригуващо, драматично, увлекателно и поучително – бихме били доволни, ако ни се удаде възможност за среща с всички „наследници” и техния автор. Снимани в различни и доста екзотични локации в цял свят, осемте едночасови истории са написани и режисирани от създателя на поредицата Матю Уайнър, който е и деветкратен носител на награди „Еми”. Всеки епизод ще зарадва почитателите на подобни антологични истории с абсолютно различен актьорски екип, което обяснява и гигантския списък от звезди, който ни стряска всеки път при подготвяне на новина по темата „The Romanoffs”.

Като съавтор на част от епизодите действа и Семи Челас; в групата на изпълнителните продуценти са самият Уайнър, Крис Търнър Тоунър, Блейк МакКормик и Кати Сирик. Образно казано, творческият екип си е спретнал ей така, с вдъхновение, четири почти-пълнометражни филма, а ние сме сигурни, че за подобна многопластова история вероятно би могло да се отдели и още време.

MV5BMjI0NjY4ODEwNl5BMl5BanBnXkFtZTgwNzk1MzAwNjM@._V1_

Тук идва моментът за неизбежния голям списък с актьорски имена – в „царския” разказ се включват Изабел Юпер, номинираната за „Златен глобус” Марте Келер, Арън Екхарт, номинираната за „Оскар” Даян Лейн, номинираната за „Еми” Кристина Хендрикс, Джон Слатъри, Аманда Пийт, Джак Хюстън, Кори Стол, Ноа Уайли, Катрин Хан, Кери Бишé, Джей Р. Фъргюсън, Бен Майлс, Мери Кей Плейс, Грифин Дън, Кара Буоно, Рон Ливигстън, Джон Тени, Клеа Дювал, Рада Мичъл, носителят на „Грами” Андрю Ранълс, номинираният за „Еми” и „Златен глобус” Пол Райзър и много други… В първия епизод, който се нарича „The Violet Hour“, участват Марте Келер, Арън Екхарт, Инес Мелаб и Луиз Бургойн, а втората история – „The Royal We“ ще разкажат Кори Стол, Кери Бишé, Жанет Монтгомъри и Ноа Уайли.

Премиерата на „The Romanoffs” ще бъде по Amazon Prime на 12 октомври 2018, като всяка седмица зрителите ще могат да очакват по един епизод. Съвсем не-аристократично им завиждаме…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *