Преди повече от година, когато очаквахме срещата с „Призови ме с твоето име” и само предвкусвахме какво може да очакваме от „Суспирия”, споменахме за проект, чиито режисьор се очакваше да бъде уважавания от нас Лука Гуаданино. Става дума за трилър по сценарий на Стивън Найт („Източни обещания”, „Locke”, „Peaky Blinders”), в който главните роли са поверени на Бенедикт Къмбърбач и Джейк Джиленхол.

След като пътищата на двамата актьори се разминаха по отношение на „The Current War”, те все пак ще имат шанс да работят заедно, макар и не под режисурата на Гуаданино – според Deadline тази отговорност за бъдещия им общ проект ще поеме Ед Бергер, който вече добре се познава с Къмбърбач от съвместната им работа по „Патрик Мелроуз”.

Историята на Стивън Найт носи заглавието „Rio”, тъй като действието ще се развива в този пъстроцветен и изпълнен с всякакви изненади глад. Подробностите, свързани със сюжета, не са много – двама приятели се срещат отново след дългогодишна раздяла, единият е сериозен бизнесмен и/или финансов магнат, а другият е журналист. Очаква се да има и важна роля за дама, която е много вероятно да повлияе на отношенията между приятелите.

Studiocanal, Nine Stories и SunnyMarch подкрепят проекта с авторитета си, продуценти са Бенедикт Къмбърбач и Джейк Джиленхол, заедно с партньорите им в това бизнес начинание Адам Акланд и Рива Маркер. Все още няма яснота за начало на снимачния период и премиерна дата, така че ще очакваме новини, за да ви ги съобщим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *