брет кълън
Брет Кълън

Малко по малко продължаваме да трупаме трохички информация за „Joker” на Тод Филипс. Вчера – първи кадри на Хоакин Финикс като Артър Флек, който ще се трансформира  в Жокера. Днес – кастинг новини.

След като първо щеше да е за Алек Болдуин, а после нямаше да бъде, ролята на Томас Уейн, поне за сега, финално е поверена на Брет Кълън. Той е опитен character actor, от онези, които се появяват на екрана, а ние започваме да си чешем главите „Абе къде съм го гледал този?” Даваме подсказки: той има повече от 135 кредита в iMDB, но е доста вероятно да сте го гледали в сериали като „Изгубени”, „Западното крило”, “Person of Interest” или „Narcos”.

Харесваме този кастинг, тъй като Кълън е опитен актьор, доказан вече в способностите си, можем да разчитаме на него за стабилно представяне, но все пак такова, което няма да засенчи главната история. Все пак подозираме, че Томас Уейн ще се появи само за малко, колкото да напомни на публиката в каква вселена се намира, докато следи пропадането на Артър Флек в дълбините на лудостта. Не ни се вярва, че ще заеме особено основна роля във филма.

Интересен факт е, че това няма да е първата среща на Брет Кълън със света на Батман. В третата част от трилогията на Кристофър Нолан, „Черният рица: Възраждане” Кълън е кредитиран като „Конгресмен”. В началото на филма в сцената, в която огромна група от елита на Готам се е събрала в имението Уейн за някаква благотворителна функция и обсъждат Брус Уейн, който не се е появявал от години, помните ли? Той беше там. И не се срещна с Брус. Сигурни сме, че интернета няма да ни разочарова и набързо ще спретне някоя конспиративна теория за това как това и там си е бил Томас Уейн под прикритие и хоп, свързана вселена.

глен флешлър
Глен Флешлър

Кастинг листът за „Joker” пък беше допълнен с още няколко имена на актьори, познати ни основно от телевизионният екран. Глен Флешлър, познат от „Billions” и като невероятно смешния Горан от „Barry”, и Шей Уигам от сериала „Fargo” се присъединяват в засега неизвестни роли. Двамата заедно играха в „Waco”, един от няколкото много добри сериала от последните години за истински предводители на секти от историята на Щатите. Бил Кемп („The Night Of”) също допълва каста. Той ни е познат от малки роли от някои от любимите ни филми от последните години, като „Midnight Special” и „Loving” на Джеф Никълс.

Последните нови кастинг допълнения, за които знаем са Дъглас Ходж („Penny Dreadful”) и  Джош Пейс („Ray Donovan”).

Все повече и повече ни гъделичка любопитството този проект. Един такъв каст, изтъкан само от character actors, които не са известни с любовта си към блокбъстърите, много ни интригува, но само ни напомня, че всъщност нямаме никаква представа какво ще представлява този филм. Не можем все още да разберем нищо нито за тона, нито за посоката, по която ще поеме. За това и следим всяка една малка новинка с интерес, току виж пък ни подскажат с нещо. А истината е, че вероятно няма да разберем със сигурност до първия трейлър, а по-вероятно – даже и до влизането в салона няма да сме сигурни какво ни очаква.

Всички гореспоменати актьори се присъединяват към вече обявения каст от гловни действащи лица, начело с Хоакин Финикс, Франсес Конрой, Робърт Де Ниро, Зази Бийтс и Марк Мерън. По режисура на Тод Филипс и негов сценарий, написан  заедно със Скот Силвър („Боецът”), очакваме „Joker”по кината през октомври следващата година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *