the boat

Преди няколко седмици гледахме вдъхновения от действителни събития „Дрейф“ на Балтазар Кормакур, който не беше трагичен (даже по-скоро става, като за романтична драма за оцеляване), но не успя да ни изпълни, така като ни се искаше, и да начеше крастата ни за подобен тип истории, каквито доста обичаме.

Ние обаче не се отчайваме и поглеждаме към хоризонта, където се появява поредното заглавие, към което да прехвърлим надеждите си. Става дума за режисьорския дебют на продуцента Уинстън Азопарди („Троя“, „Геният“) „The Boat“, който освен с историята за оцеляване в морето, ни привлича с принадлежност и към още един тип филми, които обожаваме – трилър-мистерия, чието действие се развива в силно ограничено пространство.

Краткият синопсис на филма гласи, че „The Boat“ разказва за рибар (Джо Азопарди), който е на всекидневния си курс с малката си лодка и попада в гъста мъгла, в която е невъзможно да се навигира. Най-лошото обаче тепърва се случва – той попада на привидно изоставена ветроходна яхта и след кратък оглед се оказва заключен в нея, без възможност да се измъкне. Докато яхтата се носи в незнайна посока, младият моряк влиза в битка за оцеляване срещу незнаен враг…

Вижда се, че не е високобюджетна продукция, но определено не изглежда и евтино и  щяхме да сме „на борда“ да гледаме „The Boat“, дори и да го нямаше фантастичния (свръхестествен?) момент с мистерията. А че има някакъв такъв елемент, съдим от факта, че премиерата на филма ще е на предстоящия Fantastic Fest. Ако трябва да сме съвсем честни, не очакваме някакво качествено кино и изпълнение в стил „All Is Lost“ (аналогията се налага от само себе си), но любовта ни към такива истории определено ще ни помогне да си затворим очите за някой друг недостатък.

В добавка вижте няколко снимки и един постер.

the-boat-img02-20180910 the-boat-img05-20180910 плакат

Режисьор на „The Boat“ е Уинстън Азопарди („Троя“, „Геният“). Той е и сценарист, заедно със сина си Джо Азопарди, който е изпълнител и на единствената роля.

Премиерата на филма е този месец на Fantastic Fest.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *