В нашите очи Кристофър Бое не е направил нищо, което да се доближава по качества до игралния му дебют „Реконструкция“ (носител на множество награди, сред които „Златна камера” в Кан и Голямата награда на София Филм Фест през 2004 г.), но човекът определено има талант и филмите му (имали сме възможност да видим няколко на голям екран у нас), дори когато не се получават съвсем, са най-малкото любопитни и провокативни, затова продължаваме с интерес да следим развитието на кариерата му.

Най-новият проект на Бое, който ще се появи по екраните, се нарича „Journal 64“ (още известен и с международното си заглавие „The Purity of Vengeance“) и представлява трилър-мистерия, екранизация по романа на датския крими-автор Юси Адлер-УлсенПациент 64“ – четвъртата част от поредицата „Отдел „Q“ за комисар Карл Мьорк, разследващ неразкрити убийства в Копенхаген.

В „Пациент 64“ строителни работници в Копенхаген правят страховито откритие – зад фалшива стена те намират три мумифицирани тела, седящи около маса за вечеря с един празен стол. Карл Мьорк и Ассад от „Отдел „Q“ трябва да открият самоличността на мумиите и за кого е било предназначено четвъртото място. Те разкриват, че предишните обитатели на апартамента са били от печално известната женска болница на остров Спрого, където опитите за насилствена стерилизация са били ежедневие. Ужасът в болницата е дълго пренебрегвана глава в историята на Дания, но има хора, които твърдят, че експериментите продължават и в наши дни. Карл Мьорк и Ассад започват надпревара с времето, за да предотвратят нови убийства и насилие….

Вижте един ефектен тийзър, а веднага след него и пълния трейлър.

Не сме гледали нито една от предишните екранизации от поредицата „Отдел „Q“ („The Keeper of Lost Causes“, „The Absent One“, „A Conspiracy of Faith“), но определено ще хвърлим поглед на „Пациент 64“ – заради Кристофър Бое, заради историята, която ни звучи любопитно, и защото видяното в трейлъра ни допада. Харесваме скандинавското кино и литература, а и кримките им се получават доста добре.

Предлагаме ви да се запознаете със синопсиса на родното издание на романа (дело на „Емас“), а веднага след него ще откриете и доста приятния официален постер.

1987 година: Нете Хермансон си мисли, че кошмарите на младостта й са останали в миналото. Внимателните грижи на нейните приемни родители и любящ съпруг са помогнали да започне отначало. Не за дълго – в една съдбовна нощ Нете отново се сблъсква с ужасяващ мъж от предишния й живот и над нея надвисва опасност да изгуби всичко…

Но тя отказва да бъде погълната от мрака. Нете Хермансон няма да бъде жертва отново.

2010 година: Ръководителят на копенхагенския Отдел „Q“ за неразкрити престъпления комисар Карл Мьорк разследва изчезването на Рита Нилсен, собственичка на агенция за компаньонки. Но изчезналата Рита е само парче от сложен пъзел… Карл, заедно с асистентите си Росе и Асад, скоро разбира, че това не е единичен случай, изчезнали са още много хора, а нишките водят към немислими издевателства, прикрити в сенките на далечното минало. И сред тях се таи една съсипана жена, обзета от мрачна решителност за отмъщение…

плакат

Режисьор на „Пациент 64“ („Journal 64“ / „The Purity of Vengeance“) е Кристофър Бое („Опасение“, „Реконструкция“, „Звяр“, „Секс, наркотици и данъци“), а сценаристи са Николай Арсел, Бо Хр. Хансен и Микел Норгаард, по романа на Юси Адлер-Улсен. В ролите са Николай Лий Каас, Фарес Фарес, Никълъс Бро, Андрес Хове, Сорен Пилмарк, Елиът Кросет Хове и др.

Премиерата е 4 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *