Ребека Фъргюсън ще участва в „Дюн“ по Франк Хърбърт на Дени Вилньов

от на 2018-09-07
 

ребека фъргюсън

Преди известно време изразихме притеснение, че като някои други свои колеги (например Майкъл Фасбендър, Джесика Частейн и Сет Роугън) и Ребека Фъргюсън е тръгнала по познатия път – след като някой актьор изведнъж придобие сериозна популярност, започва да участва едва ли не във всеки втори филм, който му се предлага.

Няма да изреждаме всичко, в което участва Фъргюсън след пробива си с „Мисията невъзможна: Престъпна нация”, само ще отбележим, че я гледахме и в следващата „Мисия“ (нещо нетипично за жена в поредицата) – „Мисията невъзможна: Разпад“ и предстои да я видим в още два големи проекта – продължението на „Сиянието“ на Стивън Кинг „Доктор Сън“, къде ще изпълнява ролята на основния антагонист Роуз Капелата и новия „Мъже в черно“, където (ако може да се вярва на слуховете), ролята ѝ също ще е злодейска.

Сега научаваме за още един високопрофилен проект, към който може да се присъедини тя и това е предстоящата, оказала се доста проблематична (което не е изненада, предвид мащабите и сложността на историята), нова адаптация на романа на Франк Хърбърт „Дюн“, подготвяна от Дени Вилньов. Variety и The Hollywood Reporter съобщават, че Ребека Фъргюсън води преговори за присъединяване към екипа за ролята на лейди Джесика – наложница в ордена на Бене Джезерит и майка на месията Пол Атреидски, чиято роля ще се изпълнява от Тимъти Шаламе.

Не можем да се сърдим на Фъргюсън, че се съгласява да участва в подобни проекти – и ние да сме, и ние не бихме отказали. А и я харесваме прекалено много и се радваме всеки път, когато я видим на екран. Само се надяваме да е по-критична към избора на роли – честота им няма значение.

Очакваме „Дюн“ на Дени Вилньов с огромно нетърпение и сме напълно убедени, че той ще ни предложи качествен филм, достоен за нивото на монументалния роман (и продълженията му) на Франк Хърбърт – нещо, което дори великият Дейвид Линч не успя. Ако някой е способен на подобен подвиг, то това е Вилньов, който противно на всичко успя да направи качествено продължение на „Блейд Рънър“.

Повече подробности за проекта по екранизирането на „Дюн“ може да откриете в новините ни до момента.

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2018-09-07 at 20:03

  Вилньов в момента е в топ 3 на най-обещаващи режисьори . С всеки филм става все по-добър. Преди 3 години не знаех кой е. И в момента си мисля, че няма по-подходящ от него за Дюн. Големи имена като Спилбърг и Джаксън вече нямат смелост за такъв проект

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-09-08 at 01:01

  Това има потенциала да е велико.

  Отговор

 • ИсиАйс
  2018-09-13 at 00:15

  По-хайпнат няма накъде да бъда! Иначе наистина Вилньов е в топа заедно с нямащите слабо Финчър и Нолан!

  (Сори, ама никога не са ме кефели тримата „амигос“, така де мексиканската тройка може и да печели оскари, че и за бест пикчър, ама като изключим някои наистина добри попадения, повечето от които на Куарон, филмите им не радват кой зне колко или поне не конкретно мен. А и мисля, че не са актуални или то поне със сигурност не са последователни в предлаганото от тях качество…)

  Отговор

Коментирайте