Не вярвахме, че е възможно да започнем да уважаваме Джона Хил повече, отколкото до момента, заради забележителната актьорска кариера, която изгради с избора си на отлични роли и прехода, който направи от глуповати (пък било то и качествени) комедии към сериозното кино, под режисурата на творци като Бенет Милър, Мартин Скорсезе, братя Коен, Куентин Тарантино и Гюс ван Сант.

Точно това се случи обаче в края на юли, когато бяхме наистина впечатлени от първия трейлър на „Mid90s“ – големият режисьорски и сценариен дебют на Хил, представляващ класическа история за порастването, ситуирана (както подсказва заглавието) през 90-те години на ХХ в. В центъра на разказа е тринадесетгодишният Стиви, който прекарва лятото, опитвайки се открие своята идентичност, балансирайки между проблемите вкъщи и живота на улицата с новите си приятели, с които се запознава на скейтърската площадка.

В връзка с наближаващата премиера на „Mid90s“ A24 представиха нов трейлър, който е малко по-къс и тъпкан с цитати от отличните отзиви, които спечели филмът от показа си в Торонто и Fantstic Fest. Лично за нас тази реклама не е толкова ефектна, колкото предишната, но отново по чудесен начин представя атмосферата и естеството на историята. Вижте.

В предишната ни новина подробно споделихме какво е усещането, с което ни остави трейлърът, и нагласата, която имаме към филма, затова няма да се повтаряме. Нищо не се е променило и продължаваме да очакваме „Mid90s“ с голям интерес. Надяваме се да успеем да го видим на някой от фестивалите ни до края на годината. А докато това се случи, отново може да се убедите в таланта на Джона Хил, като хвърлите едно око на сериала „Maniac“, който дебютира преди дни.

В добавка вижте и клипа на песента „Ain’t It Funny” на Дани Браун, режисиран от Хил.

Режисьор и сценарист на „Mid90s“ е Джона Хил („Кешбол“, „Вълкът от Уолстрийт“), а в ролите са Съни Сулджик, Лукас Хеджис, Катрин Уотърстън, Джерод Кармайкъл, Алекса Деми и др.

Премиерата е 19 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *