Прекалено много привлекателни детайли конструират очаквания нов филм на белгийския режисьор Феликс фон ХрунингенBeautiful Boy” – то не бе чаровния младеж Тимъти Шаламе, познат и обичан (вероятно) вече в цял свят, то не бе уникалния майстор на превъплъщенията Стив Карел, когото уважаваме изключително много за хамелеонските му способности и начина, по който може да ни разплаче, то не бе биографичния детайл в историята, която стъпва върху мемоарните бестселъри на Дейвид и Ник Шеф.

Сюжетната основа на „Beautiful Boy” е изградена върху сериозната емоционална драма между баща и син, които са изключително близки по между си, опитват се да оцелеят и да прескочат огромния трап на наркотичната зависимост, в която се оказва сина. Най-важната цел на двамата е да вдъхнат нов живот в семейството с безрезервната обич на близките хора, която винаги ще си остане най-ценната и незаменима лечебна сила за всякакви житейски рани…

Още през юни се появи пълен трейлър на филма, а сега е ред на втори, леко променен и допълнен с цитати от спецове на тема кино по адрес на уникалните актьорски изпълнения. Вижте и обърнете внимание на изпълнения с оптимизъм финал!

От това, което виждаме, изпълненията – особено на двамата главни актьори – наистина са абсолютно възхитителни, но в такива случаи винаги си казваме: „За да постигнат актьорите такова съвършенство, трябва да има и истински майстор зад камерата, който да ги насочва и да знае какво точно изисква от тях.” Убедени сме още от времето на „Краят на омагьосания кръг” („The Broken Circle Breakdown”), че Феликс фон Хрунинген е абсолютен професионалист с голямо сърце, който влага душата си в поредната творба и тя се превръща в особена, топла, човечна и истинска любовна история.

Световната премиера на „Beautiful Boy” беше в Торонто, където отзивите бяха изпълнени с хвалебствия. Съавтор на сценария, заедно с режисьора Феликс фон Хрунинген, е Люк Дейвис („Lion”), а във филма участват още Маура Тиърни („The Affair”), Кейтлин Дивър („Last Man Standing”), Стефани Скот („Insidious: Chapter 3”), Ейми Райън („Bridge of Spies”) и Джак Дилън Грейзър („Shazam!”) в ролята на малкия Ник Шеф.

Amazon ще пуснат филма на голям екран на 12 октомври 2018. И познайте дали Американската киноакадемия няма да връчи поне две актьорски номинации на Шаламе и Карел…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *